Szerintetek miből élnek az emberek? (beszélgetés)
Te tényleg nagyon ügyes vagy!!
Elmehetnél pénzügyi tanácsadónak, abból meggazdagodnál, vagy várj......
Nagyon ügyes vagy!
Gratulálok!
Én úgy csinálom, hogy mindig kevesebbet költök, mint amennyi a bevételem. Így egyre nagyobb és nagyobb pénzhalmaz áll a rendelkezésemre.
Ez előnyös, mert a segítségével az esetleges váratlan kiadásokat zsebből tudom rendezni.
Ez nagyon spórolós, hiszen így nem kell olyan luxus kiadásokra adnom, mint hitelkamat.
Ugyan úgy hallom, hogy Magyarországon sokan költenek ilyen luxusra, én mégsem pazarlok ilyen önfeledten. Én beérem annak a pénzhalmaznak a használatával, ami gyűlik annak az egyszerű módszeremnek a követésének a hatására, hogy mindig kevesebbet költök, mint amennyit keresek.
Erre én is szeretnék választ találni!!!!
Én és a férjem "túlélő-bajnokságot" játszunk.... :(
Akkor üssetek agyon!:D
A humor az fontos nagyon.
Én azt gondolom hogy lesz ez jobb is! :)
Igaz valószínű nem idehaza de erről bizony nem én tehetek.
Feltétlenül okulj!! :D tök jó, hogy azért még nem veszítetted el a humorérzékedet.
Remélem lesznek még szebb napjaid, és te nem fogsz azzal jönni, dolgozni kell,vagy másik szekérre szállni. :))
Segély.
Ez a másik.
Röstellem de amit lehet meg kellett igényeljek.
De ebből a megalázó helyzetből elég volt.
Éljen segélyen aki akar.
Én inkább szánalmas módon a két kezem munkájából szeretnék.
Csak abból itt nem mindenki tud.
Valahogy embernek érezném magam.
Egzisztencia.
Néztem egy műsort régen.
Anyagilag csődbe ment egyének amerikában.
Megörültem hogy majd megmondják a tutit.
Azóta már rájöttem a magyar szegények trükkjeire csak akkor még nem volt ebben gyakorlatom:
ár diktál mindegy hogy teszkós kaja vagy turis ruha.
A lényeg.
Úgy oldották meg hogy eladták az egyik autót.
Meg leszoktak arról hogy minden nap étteremben vacsorázzanak.
300nm-ről 150nm-re költöztek.
Kezeltették a boltkórosságukat.
És persze mellette a narrátor magyarázta hogy ilyeneket ne tegyünk mert nem tudjuk majd fizetni a hitelkártyákat.:D
Hát nem sok segítség volt ez a műsor.:D
De legalább ha egyszer kijutok majd ilyeneket nem fogok csinálni.:D
Igen.
Bár van aki szerint ez szánalmas...
Nem baj.
A fórumcíméhez is szólva. Miből élnek nem foglalkoztat, hiszen ki megdolgozik érte keményen, ki lopja-csalja, van aki szerencsés, örökölte, nyerte.
Ez így volt mindig és mivel az embernek ilyen a természete, ilyen is marad. Mindig lesznek akik nagyon jól megélnek, és lesznek a periférián tengődők is. Engem ezért nem foglalkoztat, meghagyom magánügynek mindenkiszámára.
Ezzel én úgy vagyok, hogy mindenkinek egy élete van, nem is olyan hosszú ráadásul, és azt úgy élje le, hogy ne nézzenek ferde szemmel rá, hogy hülye szerencsétlen, élhetetlen munkakereső, vagy segélyen tengődő. Nem kell itt mártírnak lenni, nem kifizetődő. Időnként bele olvasok 1-1 fórumba és azt látom, hogy rengetegen elítélik azokat akik bizonyos egzisztenciát nem tudnak megteremteni maguknak,mintha arról minden esetben az egyén tehetne.
Tehát akinek itt nem terem babér és megtudja tenni igenis menjen el, és teremtse meg magának a normális életet, mert emberhez méltó élet jár minden embernek.
Hazafiságból nem lehet kenyeret tenni az asztalra, nem lehet gyereket iskoláztatni, egyszóval minőségi életet élni.
Még nem hallottam senkitől, hogy keres pl. 300.000,.- Ft-ot (ez nem sok) és azt mondja nem kell,felajánlok 50 ezret, mert ugyanannyit érdemel a betegágynál 10 órát dolgozó ápolónő, vagy s pénztárban álló, gépsornál álló végsőkig kizsigerelt minimálbéren tengődő. Tényleg nem hallottam még ilyenről, mert mindenki döngeti a mellét, hogy neki az jár amit kap, lássuk be olyan helyeken is, ahol 2 szalmaszálat nem tesznek keresztbe.
Egyetértek.
De azért szánalmas, hogy mindenki inkább elmegy. Én ezzel nem tudok egyet érteni. Kívánom magamnak, hogy ne is kerüljek olyan helyzetben. Megjegyzem, messze nem élünk úgy, mint a "kapitány és bandája"...:(
4 évet?? Az komoly...
Milyen szakmával/végzettséggel? Milyen területen próbálkoztál? És földrajzilag?
További ajánlott fórumok:
- Az igaz, hogy a szép emberek felszínesebb értékek szerint élnek?
- Kis faluban miből élnek az emberek? Ahol nincs közelben nagyváros, munkalehetőség?
- Miért félnek az emberek a jutalékos munkáktól és az MLM-ektől?
- Az önző emberek tovább élnek? Szerintetek....
- Miért félnek az emberek manapság a párkapcsolattól?
- Szerintetek miből élnek az emberek?