Miért félnek az emberek manapság a párkapcsolattól? (beszélgetés)
Miért félnek?
Talán nem ismerik sem önmagukat, sem a párkapcsolat jelentőségét.
Ha ezeket nem tanulták meg - akkor félnek.
Mert félünk attól, amit nem ismerünk.
Szerencsés vagyok? Ó, nem. Én is megküzdöttem azért, ami ma puszta szerencsének tűnhet kívülről nézve. Csak én nem ma kezdtem, hanem ma a gyümölcseit élvezem a korábbi évek küszködéséinek.
Mellesleg, aki olyan anyagi helyzetben van, mint mi, akik netezhetünk, és ilyenformán mi választjuk meg a tartalmat, amihez hozzáférünk, valószínűleg elég könnyű a kívülálló szerepet választania. Bőven elég, ha unalmas, cseppet sem irigylésre méltó, jelentéktelen embernek maszkírozza magát a hétköznapi életben. Akkor békén hagyják. Az meg, hogy mi van a fejedben, azt te választod meg.
Fogalmam sincs, de én nem fogok asszisztálni ehhez, az biztos. Ezért hanyagolom a Facebookot. Engem nem fog profilozni senki. Illetve ha mégis megpróbálná, nem találna rajtam fogást.
Egyébként tavaly, az 1. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából a kezembe került egy pár akkoriban megjelent magyar könyv. Hát, mit mondjak, ami azokban volt, az ma vastagon kimerítené az uszítás, gyűlöletkeltés és rasszizmus fogalmát. Szóval az agymosás sem ma kezdődött.
"sok embernek az agya nem megfelelően működik"
Maradjunk annyiban, hogy ez a mondat nekem a nácizmust, meg az 1984 című regényt (Gondolatrendőrség) juttatja az eszembe.
Öregemk, te a (vélt) mainstreamre fókuszálsz. Csak az a baj, hogy a klasszikus értelemben vett mainstream az internet megjelenésével gyakorlatilag atomjaira hullott.
Nem is gondolnád például, hogy mennyien (egyre növekvő számúan) NEM néznek tévét, helyette neteznek, vagy a dvd-lejátszójukon nézik azokat a feliratosan letöltött amcsi tévésorozatokat, amelyek meg sem jelennek Magyarországon. (Mondjuk én még ezt sem. Gondolom, sejhető, hogy a Facebook-on sem vagyok fent. Tévét utoljára 2013 elején néztem, akkor is a Spektrum geológiai sorozatát, meg az M2 rajzfilmjeit, mert éppen olyanom volt.)
Ha pedig elér végre ide is a Netflix, akkor ez a folyamat még jobban fel fog gyorsulni.
Pontosan!
Lehet akármilyen tudatos az ember, a minta, ami beleég a tudatalattidba: az lesz a jelened.
Erről beszélek és tapasztalom is: sajnos.
Köszönöm az ajánlást, de ennyire nem kívánok elmélyülni ebbe a témába. Leírtam a véleményem ami lehet közhelyes, de én így látom.
Azt nekem senki ne mondja, hogy nincs hatással az emberekre amit az arcukba tolnak. Nem azt mondtam, hogy mindenkire de főleg e gyerekekre, serdülőkre akiket még nagyon lehet befolyásolni. A szülők leterheltek a neveléshez sokszor nincs türelem. De egymástól is eltanulják a suliban a butaságot. Ez az én gyerekkoromban is így volt, de akkor még nem láttam ennyi semmirekellő, léhűtő embert amilyeneket manapság beállítanak a figyelem központjába.
Mondok egy példát itt persze senki nem nézi, de érdemes egy pillantást vetni az Éjjel nappal Budapest c. csodálatos műsorra. Rengeteg fiatal nézi, és mit tanulnak belőle? Csald meg a másikat, használd ki, alázd meg mert jó buli és utána semmi nem történik. Öltözz úgy mint egy r****c és akkor tapadnak rád a pasik.
Felelőtlen buta mintákat mutatnak nekik és a legrosszabbat még nem mondtam. Nézzetek fel a műsor Facebook oldalára. Emberek leállnak vitatkozni egymással és a szereplőket igazából oktatni, hogy lehetnek ilyen emberek. Érted? Azt hiszik, hogy ez a valóság. Akkor miről is beszélünk? Mindig van kivétel, de sok embernek az agya nem megfelelően működik, és ezekből lesznek később a párkapcsolatra alkalmatlan kudarcot kudarcra halmozó egyének.
Nekem senki ne mondja, hogy ma is azok az értékek dominálnak egy párkapcsolatban, vagy az ismerkedés során mint 10-15 éve, mert én már benne voltam akkor is, és most is látom ami körülöttem zajlik.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire ítélik el, ha a párkapcsolatban a nő az idősebb?
- Miért nehéz manapság jó párkapcsolatot fenttartani?
- Mi van az emberekkel, miért nehéz manapság barátságokat kialakítani?
- Miért divat manapság a válás? Miért nem tartanak ki egymás mellett az emberek?
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?
- Mennyit keresnek a Hr szakemberek manapság?