Mi van az emberekkel, miért nehéz manapság barátságokat kialakítani? (beszélgetős fórum)
"Azt gondolom, hogy barátokat nem lehet keresni. A barátság vagy ránk talál egy társaságban, rendezvényen, bárhol, ha nyitottak vagyunk vagy sem."
Kedves Amaunet! Nálad a pont! 😉👍🏻
Mondjuk ez rám nemigaz de mindegy. Nagy általánosságban talán de az hogy mindig csak az egyik fél keresi a másikat, az egyik fél hallgatja meg a másikat az elég egyoldalú. Ezért kellene nekem pl kapálodznom egy barátságért?
Ahogy írtam pedig az abharatsag évekkel ezelőtt befejeződött nincs mit kibeszélni mert nem ez volt a téma
Volt, aztán megráztam magam.
Az Élet megy tovább.
Jobb, hogy kibeszéled a háta mögött?
Kosárszám vannak itt az ilyen barátot keresek bejegyzések. Vajon ezek az emberek elgondolkodtak azon, hogy mások miért és hogyan találnak és tartanak fent baráti kapcsolatokat?
Azt gondolom, hogy barátokat nem lehet keresni. A barátság vagy ránk talál egy társaságban, rendezvényen, bárhol, ha nyitottak vagyunk vagy sem.
Érdekből, hogy a gyermeknek legyen játszótársa nem lesz barátság. A gyermekek közt lehet, hogy megszületik a barátság, de miért kéne a szülők közt is?
Sok ember csak panaszkodik, hogy nincs barátja, de magába nézni nem tud, hogy lássa, bizony neki is változnia kéne ahhoz, hogy legyen. És ha már itt csak panaszkodik, hogy nem barátkozik vele senki, a valóságban mennyi panasza lenne, amit rázúdítana egy barátra? Kezdetekben ismerősre. Nagy szimpátia és türelem kell ehhez. És még időt is kell szánni rájuk.:)
Szerintem nem nehéz.😊
Talán benned van a hiba.
Igen ezt is ismerem. 🙃
3 gyerek mellett lassan 35 évesen már nem erőlködöm.
Én meg lelkiszemetes voltam ,az ő bájait hallgattam éveken át, mindenkit szidott mindenki rossz volt xar stb. És én is.
Jobb az ilyennek véget vetni
Én is így vagyok. Már alig van kedvem az egészhez. Valahogy ugyia látom vagy elköltözik,vagy nem keres stb. Akkor minek erőltessem? Hogy megint poruljárjak? Már nincs hozzá idegrendszerem.
Én is barátságos vagyok mindenkivel szót értek de ez a max.
Jaja a kéregetők hamar jönnek de mehetnek is
Én pl nem tudok bizni. Hiába vagyok nyitott nagyszájú mosolygós és közvetlen.. Azt mondja férjem rám olyan vagyok mint egy rák. Hatalmas lépéssel nyitok majd kettővel vissza is lépek és bezárok. 🤷♀️
Nem egyszer csalódtam a gyerekkori barátnőimben. Velük nem is szoros már a kapcsolatom, beszélünk csak javarészt sablonosan. Rengetegszer próbáltam javítani, fenttartani, de ez egyoldalú lett. Belefáradtam.
Igazából 3 éve fokozatosan kezdtem elveszíteni az akkori legjobb barátnőmet aztán ez végleges is lett, ami miatt nem tudok kialakítani barátságot. Akkora törést okozott, hogy 2 évembe telt túllendülni.
Hiába vágyom egy barátnőre. 2 éve lakom egy pici faluban, nincs senki 🤷♀️ próbálkoztam nem ment. Olyan persze betalált volna aki kb 3 mondat után már pénzt kért volna kölcsön.. Na azt ilyet köszi nem.
Ebben nagy igazság van sajnos.
Az önös érdek mindenek felett van én is úgy látom.
Köszönöm, én is úgy látom mostmár hogy nem én vagyok a hibás. Szomorú vagyok de legfőképpen a gyerek miatt mert hiányzik neki az ovin kívüli barátkozás is.
Egyik ovis társa is nagyon jó barátja neki erre multheten közölte az anyukája vállnak a férjével és eladják a házat költöznek messzire...😞
Nem tudom mit csináljak én már sokszor lemondtam az egészről.
Szerintem a barátnőnek nagyon nagy bánat, hogy nem lehet gyereke, FI meg akaratlanul is folyton a képébe tolja az ő 3 gyerekét.
Nekem is volt ilyen barátnőm. 7 év küzdelem után reményt vesztve elég rossz lelkiállapotban voltam. Ő meg csak csacsogott, hogy képzeljem, újra terhes. Ja, elképzeltem...
Ilyen helyzetben, hogy egyik meddő, másik meg teleszüli a világot, nagyon nehéz fenntartani normálisan a baráti kapcsolatot. Egyik sem érti meg a másikat.
További ajánlott fórumok:
- Interneten létrejött barátságok
- Kötöttél itt a portálon barátságot/ismeretséget?
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Mennyire vagy barátságos?
- Istenben hívő emberekkel szeretnék beszélgetni
- Hogyan lehet jó és tartós barátságot kialakítani viszonylag rövid időn belül?