Szerintetek melyik a jobb, mikor megszületik a baba, akkor kicsit megtörölgetik és beszívódik a máz, vagy ha rögtön lefürdetik és lemossák? (tudásbázis)
tényleg lila volt :)
rám tették pár percre mielőtt lemosdatták, lehet nagyon be voltam gyógyszerezve azért emlékszem rosszul ;)
ezen nem gondolkodtam, fiamat egyből vitték fürdetni. ő egyáltalán nem volt mázos csak kicsit véres :/
mitől függ egyébként, hogy magzat mázos-e a baba?
A magzatmáz szürkésfehér zsírszerű képződmény, amely a baba bőrét borítja születésekor. Fontos védelmi feladata van, hogy ne kerüljenek a kórokozók a bőrébe, valamint táplálja, bársonyossá teszi azt.
Az újszülöttek bőre vékony, fogékony a fertőzésekre és az irritációra, hiszen a faggyú- és verejtékmirigyek még nem működnek megfelelően. A magzatmáz megtartása nagyobb védelmet nyújt a babának.
Az első napokban elég csak tiszta vízzel fürdetni az újszülöttet. A fürdés csak pár percig tartson, hogy ne ázzon fel a kisbaba bőre, és ne fázzon meg. A magzatmáz így lassan magától lekopik.
ezt a babázó oldaláról vettem...
de gyermekorvosok is ugyanezt tartják...
Szia!
Szerintem az előbbi:)
Ha teheted, kérd, hogy azonnal tegyék a hasadra/mellkasodra, csak úgy megtörölve, bugyolálva, köldökzsinórostól...:) Pótolhatatlan élmény neked is, a babának is. Szerintem nem igaz, hogy akkor még nem látnak jól a picik, az a tekintet, az nem homályt lát, az biztos:)
Elkalandoztam, bocsánat, rám tört a nosztalgia:)
a legjobb ha minden máz rajta marad...
bőrvédő hatású és hamar felszívódik...
Szia4
ezt szerintem ízlése válogatja. Valaki azt mondja, az koszos érzés, ha nem mossák le. Nekem 3 fiam van, egyiket se engedtem lemosdatni, csak megtörölgették. Mondjuk a 3. vízbe pottyant, kádba szültem, de nem mosdatták le. egyik se volt büdös meg semmi. Én fontosnak tartom, hogy a magzatmáz beivódjon.:)
Most meg a 4.-et várom, és őt se fogjuk lemosni.:)
További ajánlott fórumok:
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Hoxa kisbabája megszületett!
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Mióta megszületett a babám eltűntek a barátnők!