Szerintetek meddig fajulhat el még az emberek gerinctelensége? (beszélgetős fórum)
Na igen. Nyilván ha ki lehet kerülni, akkor megpróbálnak kikerülni, hogy legalább az ingatlanosnak ne kelljen kifizetni a jutalékot.
Ugyanakkor ha ingatlanosként dolgozol, akkor ezzel tisztában kell lenned, hogy ez van. Az emberek többsége utálja az ingatlanosokat. Én kb 2 hónapig próbálkoztam vele és pont azért hagytam abba, mert -a címből kiindulva- gerinctelenségnek éreztem az egész munkámat.
Írd meg priviben, hogy történt.
Velem kétszer próbálták meg, mindkétszer kifizették a jutalékot.
Megbízási szerződést kizárólag azzal szabad kötni, aki a tulajdonlap szerint a tulajdonos. Sokan elkövetik a hibát, hogy ezt nem ellenőrzik.
Olyat is láttam már, hogy a megtekintési nyilatkozatot nem íratta alá azzal, aki "csak" kísérőként volt jelen. Én elkértem a személyi igazolványszámát is, aki nem adta, annak nem mutattam semmit.
Soha senkivel nem találkoztam csak egy telefonhívás alapján, behívtam az irodába, már ott aláírattam vele egy nyilatkozatot, hogy a szoftverben mely lakásokat néztük meg együtt, behívtam az irodába és együtt mentünk lakást nézni. Megpróbálták eljátszani néhányan, hogy találkozzunk ott, de nem ettem meg :)
Egy idő után úgy "elszemtelenedtem" :)), hogy csak kizárólagos szerződéseket kötötem :)
Nem tudják kikerülni, bár tény, néhányan bepróbálkoznak. De ha van egy aláírt megbízási szerződésed, és mindenkivel aláíratod a megtekintési nyilatkozatot, akinek megmutatod az ingatlant, simán perelhetsz.
A vevő nem tett ajánlatot, a tulajdonos azt mondta, hogy mégsem adja el az ingatlant. Lekértem az online tulajdoni lapot, s csodák csodájára, mégis eladta. Nem lett belőle per, kifizette a jutalékot.
Persze meg lehet oldani, de azt nem írom le. Nem adok ötleteket a rókalelkű tulajdonosoknak :)))
Hogy hogy nem fizetnek jutalékot?Gondolom,aki ingatlanossal hirdettet,illetve az ingatlanos szerez neki vevőt,bérlőt,azzal van szerződés kötve,vagy valami csak kötelezi őket erre!
Harcolj,állj ki magadért!Hisz neked melózni azért,h eladhassák az ingatlanjaik!!!
Vélemény: sajnos ez már csak egy ilyen kegyetlen világ,és sajnos mindig az marad talpon,aki kiáll magáért,és ilyen-olyan,akár nem tisztességes úton,de felkapaszkodik a ranglétrán:(
Próbáld át gondolni,h mit kéne tenned,h kicsit könnyebben vedd idegeskedés nélkül az akadályokat,és persze azt,hogyan legyél kemény!
Kedves hoxások.Mi a véleményetek arról,hogy az emberek egyre gerinctelenebbek,pofátlanabbak,szemetebbek.
Ingatlanos szakmában dolgozom,és egyre jobban tönkre teszik az idegeimet az ügyfelek.Kikerülnek,nem fizetnek jutalékot és még sorolhatnám!Hogy vagytok ezzel?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nehezített szólánc híres emberek neveivel, az utolsó két betűvel kell írni a következő nevet
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Az önző emberek tovább élnek? Szerintetek....
- A gerinctelen emberek