A gerinctelen emberek (beszélgetős fórum)
Robin Hoodok már nincsenek. A tolvaj, csaló attól lop, akitől a legkönnyebb, aki a legkiszolgáltatottabb, mert így sokkal nagyobb az esélye, hogy sikerrel jár. Tudja pl., hogy a kisgyermekes anya a gyerekre figyel elsősorban, így kijátszhatja ezt. Az öregek, gyerekek gyengék, nem fognak ellenállni stb.
És mivel én sem vagyok kétajtós, kigyúrt pasi, csak egy fiatal nő, így csak annyit tudok tenni, hogy figyelek, nem keveredek tömegbe, ha nem muszáj, a gyerek mellett a cuccaimra is figyelek. Ha minden óvintézkedésem ellenére meglopnak, nem érzem magam felelősnek. Bár azt mondják, sokszor az áldozat tehet arról, hogy áldozattá vált, mert valamilyen viselkedésével felhívta magára a figyelmet.
Sziasztok!
Velem is történt kb 1 hónapja egy érdekes dolog. Egy Macdonalds-ban ültem a barátommal, aki a velem szemben lévő széken ült. A szék háttámlájára ráakasztottam az esernyőm. Oké, én is bamba voltam...de ellopták az esernyőt. És Velem szemben volt. Jobban feldühített, mintha pénzt loptak volna el. Egy esernyőt is képesek ellopni??!! Azért a pofátlanságnak is van határa...
Szerintem pedig a tolvajoknál is kellene lennie egy olyan határnak, amit nem lépnek át.
A becstelenségen belül is vannak szintek.
Pl. elhatározhatná minden tolvaj, csaló:
- beteg embertől nem lopok (pl. a kórházban)
- kisgyermekes anyától, babakocsiból pelenkázótáskából nem lopok (nővéremet is így lopták meg)
- egyébként is nehéz helyzetben lévőktől nem lopok, pl. vörösiszap katasztrófa károsultjait felhasználva nem csalok
- kisnyugdíjasoktól nem lopok
- gyerekektől nem lopok
- temetőben nem lopok
és még sorolhatnék néhány alap esetet...
Szomorú, hogy vannak olyan emberek(?), akiknek "semmi sem szent" - ahogy szokták mondani...
Szerintem az ember vigyázzon az értékeire, mert ha nem teszi, csak magát vonhatja felelősségre!
Ez a világ régen nem arról szól, hogy naivan megbízzunk az emberekben..
És amikor kórházban lopnak meg,mikor a legvédtelenebb vagy??
Nahát,erre nincs mit mondani
eddig soha nem lopták napi szinten járok ide mindenki ismer
három pénztáros ült bent biztonsági őr hátul
senki nem látott semmit
Még szerencse hogy csak a kaját lopták el
mert a piacról mentem be
Sziasztok!
két hete a pénztárcámat lopták el a pelenkázó táskából.
Épp bababoltban voltam, amikor jöttek az sms-ek, hogy -100.000 ft sikertelen pénzfelvétel. A szívbaj jött rám...
Persze volt benne kp, csomó babás kupon, pontgyűjtő kártyák, blokkok amikre szükségem lehet, mert pl előtte vettünk ágyat+matracot, amire még évekig lenne garancia...
az szép :(
Én mindig lerakom ismerősnél a cuccaimat,ő vigyáz rá,még vásárolok!
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nehezített szólánc híres emberek neveivel, az utolsó két betűvel kell írni a következő nevet
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Szerintetek meddig fajulhat el még az emberek gerinctelensége?