Szerintetek a következő recept kivitelezhető? (tudásbázis)
Nekem tetszik az ötlet, de a kifőzött derelyét szórd meg a dióval és tálald öntettel.
Ne süsd meg.
Szívesen társulnék, ha meginvitálnál.
Mifelénk két féle tölteléket használunk a derelyébe:
sós, borsos túrót
és szilvalekvárt.
Kifőzés után egy kis felmelegített zsíron megforgatjuk és meglocsoljuk házitejföllel.
Igen, így együtt a lekváros és sós túrós!
Nem lehet abbahagyni: az édes után még ennél egy sósat, és így tovább...
Én próbáltam, isteni finom!
Gulyás leves után nagyszerű:)
1x valami receptbe olvastam a derelyét kisütni olajba , az éppen lekváros volt , még nem próbáltam ugyan , de előbb-utóbb csak eljutok odáig !
Próbáld ki , ahogy leírtad , aztán azt is írd meg , fini lett-e ? Végülis , ha nem ízlik , többet nem csinálsz olyat ! én 1x nudlit forgattam cukros mákba , h ne prézli legyen ! + akkor éppen volt sok finom mákom , imádom a mákot , finom lett , de rengeteg mák ment rá , jó vastagon !!!!
Ma meg hamis túrógombócot csináltam , itt olvastam a hoxán valakitől , nekünk ízlett , és sokkal olcsóbb , mint a valódi ! meg lényegesen kevésbé macerás !
Érdekes felvetés.
Hogy ne deformálódjon, érdemes lenne a tepsibe rakás után előre felkockázni, és úgy sütni.
A sodót mindenképpen csak utána!
De mondok valamit. Errefelé ganca a neve. Rá is kereshetsz bátran.
Felkockázott krumplit sós vízben megfőzöl, összetöröd, majd annyi lisztet szórsz bele, hogy elég sűrű legyen, mint egy sűrű féle tejbegríz. Kicsit pufogtatod, míg a liszt is megfő. (súlyra kábé öt-hatszorosa a krumpli a liszt súlyának.)
Ebből a pempőből zsírozott kanállal galuska-féleségeket szedsz, bele egy tepsibe szép sorjában. Meglocsolod zsiradékkal, akár párolt hagymával együtt.
Vagy megszórod a túróval, és úgy a zsiradékkal.
A sütőben jól át kell forrósítani, kicsit pirítani.
Sokféleképpen készíthető, laktató eledel. Keress rá a neten bátran.
En is igy! :)
Amugy nemtom milyen derelye, de a multkor vmelyik fozos musorban makban volt hempergetve :) bar az gomboc volt
:)
Tálalás előtt önteném le!
Vagy a hideg, vagy a meleg derelyét!
Igen, meleg derelye, hideg sodó! Így!;-)
Öööööööööö, miután leöntöd a finom sodóval? :/
Meg nem sütném. :)
Túrós derelyét unom már prézlivel.
Szóval, kifőzném, lefektetném tepsibe, megszórnál darált dióval, leönteném valami 'sodószerűvel' majd megsütném.
Hülyeség?:-D
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- SZÓjáték! Az előző szó végből elveszünk tetszőleges számú betűt, és azzal kezdjük a következő szót!
- Írjunk közösen 4 soros verset! A következő 1 sorral bővítse! Az 5. látogató indítson újat!
- Akassz le néhány betűt az elejéről és told a következő végére :D
- Városok - A város utolsó betűjével kezdd a következőt
- ÚJ: Írj 4 soros verset bármiről - jelöld ki a következő témáját!