Szerinted ízkombinációra finom lenne a fűszervajjal és (füstölt) sajttal töltött, bacon-be csavart csirkemell? (tudásbázis)
Köszi :)
Idő közben annyit változtattam az ötleten, hogy egy kis párolt zöldséggel is "telítem" az ételt, amit majd megforgatok a fűszervajban, így jól összeolvad, ebbe reszelek sajtot és ezzel töltöm be, kívül pedig bacon. Még agyalok egy kis mustáron, amivel a húsokat megkenném gyengén, majd erre jönne a töltelék.
Közben azon gondolkozok, hogy 6 embernek (1-2 biztosan repetázik) kb mennyi csirkemellet kellene venni? Én olyan 1-1,2 kg körül számoltam. Vagy legyen 1,5 kg inkább?
én is akarok!:D
szerintem finom, nem tartom soknak a dupla füstös cuccot:)
Szafaripók, köszi a tippet, beáztatom előtte. Kb mennyi ideig? 1-2 óra vagy előtte nap csináljam meg, hogy egész este abban pihenjen a hűtőben?
Aquatica, akkor marad a trappista sajt.
Köszi mindenkinek a segítséget és véleményt! :)
Áztasd be a húst előtte (fokhagymás) tejbe, akkor nem szárad ki!!
Nálunk egyébként a csirkemájat szoktuk beletekerni a csirkemellbe, és úgy bacon-be, az is nagyon finom...:)
De a csirkemellel és a baconnel az a jó, hogy bármit beletekerhetsz!:)
Most azon gondolkozok, hogy hogyan lehetne úgy sütni, hogy véletlen se száradjon ki a hús?
Sütőzacskóban, majd a legvégén szétnyitni és megpirítani a bacont?
Vagy mehet simán fóliával letakart tepsibe és a végén leszedni a fóliát?
Vagy fólia nélkül sütni teljesen?
Melyik lenne a legjobb, hogy jó legyen a hús és hány fokon?
Úgy látom, tetszik ez a kombináció nektek :)
Aquatica, igen a füstöltebb bacon miatt gondoltam, hogy elég lenne valami enyhébb sajt. Trappista vagy vagy esetleg egy natúr krémsajt lenne jó a fűszervaj mellé? :)
Persze.
+1 adag, rendel.
Hová menjek, és hányra? ;)
Hétvégére vendégségnek fogok főzni. Keresgéltem ilyen göngyölt csirkemell receptek között, de nem igen láttam, ahol így kombinálták volna a "tölteléket".
Én nem szoktam húst enni, így nem tudom, hogy ez így összességében finom lehet-e? Nem-e sok lenne a fűszeres vaj, a sajt és a bacon? Vagy sajtból elég lenne a sima trappista vagy inkább a füstölt?
Vagy ha valaki tud ajánlani neki nagyon bevált, nagyon finom töltött csirkemellet, szívesen veszem az ötleteket.
én már éhes LETTEM. :D
NAGYON jól hangzik
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Kínai cukkinis csirkemell-akár a kínai gyorséttermekben
- Mitől lehet keserű a tejszínes ananászos csirkemell?