Mitől lehet keserű a tejszínes ananászos csirkemell? (tudásbázis)
sziasztok!
Én ma rájöttem a megoldásra:)
az ananászban proteáz található, egy fehérjebontó enzim, a neve, bromelin.
Mivel tej és tejtermék is fehérje, így ha a kettő találkozik, az ananász enzimjei aktiválódnak és szépen lebontják a fehérjét. A lebontott fehérje ízét csak innen ismerem, a szagát máshonnan is lehet... Gondoom, ha meleg tejbe/tejtermékbe keverik az ananászt, az ideálisabb hőmérséklet az enzim aktiválódásához, így az felgyorsítja afolyamatot... Szóval nem kell őket közvetlenül keverni!
Én is a tejszín frissességében kételkedem. Esetleg nem esett bele valami nem oda való ?
Egy ismerősömnek lila lett a húslevese.Nem jött rá, hogy miért. Leszűrte az egészet és benne volt egy lila színes ceruza.Valamilyen úton - módon bele került.
Nem volt régi a tejszín, dobozos főzőtejszín volt.
De mondjuk nekem az ananász turmix is kesernyés szokott lenni.
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Túl sok lett a tejszínes tortakrém, mit készíthetnék még belőle?
- Szerintetek hány napig fogyasztható a Tejszínes gombás csirkemell?
- Tejszínes szószt keresek csirkemellhez(olaszos jellegűt).