Szeretni akarom a magassarkút, de széttöri a lábam. :( (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Enyémet is...itthon papucsban fáj a lábam estére, nemhogy körömcipő.
Középiskolás korunkban magas szárú eü. cipőt kellett viselni gyakorlaton, na abból elég volt másfél óra.
Én egész évben békatalpat és gumicsizmát hordok felváltva.
Mert nekem bejött az élet....
És vízhólyagnak nyoma sincs...-))
sajnos konkrét márkákat nem tudok neked ajánlani :( 35ös lábam van,és mindig ott vettem/veszek cipöt,szandált ,csizmát,ahol jó minőségben találok méretet,ami ált nem könnyű....
CCC-ben vásároltam rendszeresen,de 36 alatt már ott is esélytelen....annyi a szerencsém talán,hogy találtam egy-két üzletet,ahol borsos áron ugyan,de minőséget kapok és méret is van 35-től 41- ig.
a lúdtalp és a túlsúly biztos megnehezíti a cipőválasztást,az egész vázizomzat túl van terhelve,nem csak a lábaid,pláne a túlsúly ellen kellene tenned ,nehogy komolyabb problémáid legyenek az egészségeddel,lehet ezt most még nem érzed,de később fogod.Próbálj erre kicsit odafigyelni,legalább egy kicsit fogyni ,először.Aztán minden könnyebb lesz,csak hozzá kell szoktatnod a szervezetedet az új életviteledhez,táplálkozásodhoz....na de ezeket biztos mondta/írta már neked más is :) sok sikert :)
Az jutott eszembe, hogy "szeretni akarom" a pacalt de nem tudom mert számomra szaga van.
A 110 kg már kóros elhízás és nem pici túlsúly. Nem tudom jó ötlet-e a magassarkú.
neked nem tetszenek a telitalpú cipők,szandálok? mert nekem pl jobban is tetszenek hála istennek ,mint a nagysarkúak,könnyebb bennük menni és még megfelelő fazont találni se akkora kínlódás :)
vagy csak a körömcipő jöhet számításba?
raadasul azokbol van annyi féle fazon,magasabb nagyon magas,alacsonyabb talpú,biztos találnál neked tetszőt...
és talán a talpad is könnyebben viselné.
Ha lúdtalpad van, akkor szerintem tényleg hanyagold a magassarkút. Nekem is az van, gyerekkorom óta sokat fáj a lábam, úgyhogy el nem tudom képzelni, hogy tudod hordani a magassarkút. Hidd el, egy-két centis sarkú cipőben, szandálban is tud csinos lenni a láb :)
Írtad, hogy túlsúlyos vagy. Az eleve megterheli a lábat, szóval el tudom képzelni, hogy a hólyagosodás is amiatt van. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez most nem neked való... Keress szerintem egy bőr gyógycipőt vagy gyógyszandált, nagyon csinosak vannak már azokból is (igaz, meg is kérik az árát), és a R.ieker is árul szép, lábkímélő lábbelit. Abban is szép lesz a lábad, és még jól is fogod érezni magad benne.
A súly az elég nagy probléma, úgy egyébként is, de magassarkúban pláne.
Nincs az a magassarkú aminek a kialakítása ekkora súlyt egyenletesen el tudna oszlatni, és stabilan tartani a lábat.
Derék-, csipő-, váll- és nyakfájdalomra a legjobb a magassarkú, képtelen benne görnyedten járni az ember, szóval a gerincnek ebből a szempontból jót tesz.
Következményi kár lehet inkább, túlterhelt lábfej, rövidült ínszalagok miatti boka, térd fájdalom, ami idővel elviszi a csípőt és közvetve a gerincet. De hát az rengeteg sok év, nyújtás, lapos cipő nélküli magassarkú használat.
A gerincnek a full lapos cipő, tartás nélküli, semmi talpú balerina cipők, papucsok sokkal többet árt.
Ezekre figyelj, mikor magassarkú cipőt vásárolsz:
1,A cipő sarkának elhelyezkedése: minél közelebb van a sarkad közepéhez, annál stabilabb és kényelmesebb a cipő.
2,A sarok magassága: az optimális sarokhossz 5 és 8 cm között van
3,A cipő anyaga: a természetes bőr rugalmas, és a láb formájához igazodik.
4,A cipő orrának kialakítása: a kerek orrú cipők több helyet hagynak a lábujjaknak, mint a kúpos vagy hegyes orrúak.
További ajánlott fórumok:
- Szexi járás magassarkúban
- Lefogyok mert akarom, mert szeretni akarom magam!
- Ha magassarkúban magasabbak vagytok a férfinál, akkor felejtős?
- Van ilyen magassarkú cipő, ami...?
- Felvennétek hétköznapokra hosszú farmerhoz olyan fekete magassarkút aminek az orránál egy kis arany dísz van?
- Mivel kenjem be a magassarku cipo talpat, hogy ne csusszon?