Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Összeférhet a hit és az ezoterikus dolgok iránti érdeklődés? fórum

Összeférhet a hit és az ezoterikus dolgok iránti érdeklődés? (beszélgetés)

19. Enissa (válaszként erre: 17. - K-né Zsóka)
tegnap 17:11

Nem is írtam, hogy van.

Fokhagymának címeztem a választ, ő kérdezte, és értette miről írok.

18. Enissa (válaszként erre: 16. - Fokhagyma)
tegnap 17:09
Nagyon szívesen! :)
17. K-né Zsóka (válaszként erre: 15. - Enissa)
tegnap 17:09
Csakhogy az itt felsoroltaknak az ezoterikához semmi köze.
16. fokhagyma (válaszként erre: 14. - Enissa)
tegnap 16:58
Köszönöm, tőled megkaptam a választ, erre voltam kíváncsi. Valóban így van, látom, az első kettő az Ószövetségben van, a galatákhoz írt Pál apostoli levélben pedig szerepel az, hogy őrízkedni kell a mágiától. Talán ezek mind besorolhatók a FI által jelzett ezoterikus témába. No, ennyivel is okosabb lettem, ismételten köszönet!!!!
15. Enissa (válaszként erre: 14. - Enissa)
tegnap 16:07

Hozzáteszem, a Koránban, és a Tórában is hasonlóak a tanítások.

„Ne kövessétek a sátán lépéseit, mert ő nyilvánvaló ellensége nektek!” (Korán 2:168)

És bizony voltak emberek, akik dzsinnekhez folyamodtak, de azok csak növelték őket vétekben.” (Korán 72:6)

„A mágia csupán kísértés, és ne legyetek hitetlenek általa!” (Korán 2:102)

A Tóra is egyértelműen tiltja a varázslást, jövendőmondást és a szellemekkel való kapcsolatfelvételt:

"Ne találtassék közöttetek olyan, aki fiát vagy leányát tűzön átviteti, se varázslást űző, se időjós, se jegymagyarázó, se boszorkány, se bűbájos, se szellemidéző, se jövendőmondó, se halottaktól tudakozó." (5Mózes 18:10-11)

„Mert utálatos az Örökkévaló előtt mindaz, aki ezeket cselekszi.” (5Mózes 18:12)

14. Enissa (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
tegnap 15:56

A Biblia egyértelműen elutasítja az ezoterikus és okkult gyakorlatokat, függetlenül attól, hogy azok ártó szándékúak-e vagy sem.

Mózes 18:10-12

„Ne akadjon köztetek olyan, aki a fiát vagy a lányát áldozatul elégeti, aki jóslással vagy varázslással foglalkozik, jelmagyarázó, igéző vagy halottidéző! Mert utálatos az Úr előtt mindaz, aki ilyet cselekszik.”

Ézsaiás 8:19

„Ha ezt mondják nektek: Forduljatok a halottidézőkhöz és a jövendőmondókhoz, akik suttognak és mormognak! – hát nem Istenéhez kell fordulnia a népnek?”

Galata 5:19-21

Itt a bűnök felsorolásában szerepel a „varázslás” is, amely kizárja az Isten országából azokat, akik ezt gyakorolják.

A keresztény hit szerint a spirituális útmutatás és a természetfeletti dolgok megértése Istenen keresztül történik, nem pedig más forrásokból.

13. K-né Zsóka (válaszként erre: 11. - Srcrss)
tegnap 15:51
Biztos? Én úgy tudom, hogy a Katekizmus magyarázatában van egy ilyen rész. Bár igazad lehet :)
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - Srcrss)
tegnap 15:43
A Bibliát emberek írták. Amit fenntartás nélkül elhiszek, az a tízparancsolat. Minden mást emberek írtak le úgy, ahogy ők gondolták, a saját nézőpontjuk, meggyőződésük szerint.
11. srcrss (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
tegnap 15:41
Sajnos nem tudom megmondani, mert nagyon régen olvastam, de benne van.
10. srcrss (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 15:41
Számomra nincs.
tegnap 15:40
Összeférhet.
8. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fokhagyma)
tegnap 15:32
Azért mert annak idején a pásztor azt erőltette hogy a birkák - vagyis az ő nyája csakis őt kövesse. Aki a tanítástól eltér, az bűnben él. De hát nehogy e miatt legyen már az ember szűklátókörű!
7. fokhagyma (válaszként erre: 3. - Srcrss)
tegnap 15:29
Bocs, ha megkérdezem, a Bibliában ez hol van. Ne értsd félre nem kötözködni akarok, csak érdekel. Esetleg ha tudod, hol van ilyen leírás, megnézem, mert érdekel. Sok részét olvastam a Bibliának, de lehet, hogy ez elkerülte a figyelmemet.
6. 55Judit (válaszként erre: 3. - Srcrss)
tegnap 15:28
Még szerencse hogy ennek nincs jelentősége.😉
5. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:27
Az én véleményem az, hogy egy dolog Istenben hinni, és egy másik dolog az ezotéria iránti érdeklődés. Nem tartom bűnnek, bár az egyház elítéli. Miért ne érdekelhetne egy hívő embert más is?
tegnap 13:37

Ki szerint vagy álhívő? Magad tartod annak? Vagy mások mondták rád?

Szerintem mindenki úgy és olyan mértékben higgyen bármiben is, amennyire és ahogy szeretne. Ehhez sem az egyháznak sem másnak semmi köze nincs, amíg ezzel senki másnak nem árt.

3. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:20
A Biblia szerint bűn. Ez van.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:58
Istenben hinni és ezotéria iránt érdeklődni 2 külön dolog. Egyik sem zárja ki a másikat, és egyik sem bűncselekmény.
tegnap 12:46
Àlhivő,vagyok?. Hiszek Istenben, de nem hiszem el, hogy bűn az ezoterikus dolgok iránti érdeklődés és tanulás. Ez nem ártó szándékú, és nem fekete mágia.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook