Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretnék vajra áttérni margarinról. Létezik olyan formája, ami könnyen kenhető, esetleg folyékony(abb)? fórum

Szeretnék vajra áttérni margarinról. Létezik olyan formája, ami könnyen kenhető, esetleg folyékony(abb)? (tudásbázis)


2012. aug. 7. 11:20

Köszönöm a tanácsokat! :)


Akkor ha jól értem, spec vajtartóban szobahőmérsékleten se lesz baja a vajnak, ha étkezés előtt kiveszem vagy ha kint is hagyom (persze nem a 40 fokban). :)

14. b-zs
2012. aug. 7. 10:58
nálunk nagyhamar elfogy egy 100g-os vaj, én egyet a hűtőben tartok, egyet a konyhapulton, nincs ideje megromlani, 1-2 napot simán kibír szobahőmérsékleten. Csakis Tolle vajat veszek..
13. Remoni
2012. aug. 7. 10:52

A vajat nem kell hűtőben tartani, csak legyen vajtartóban.

Én a Kerrygold ír vajat veszem, nagyon finom.

12. globus
2012. aug. 7. 10:42

Kicsit korábban kiveszed a hűtőből. Akár este is kiteheted.

Ha nem szendvicsbe kenem, akkor én szoktam simán kis katonákra felkockázni is, nyamiii... :)

2012. aug. 7. 10:37
a prémium spar teavaj is elég jól kenhető hidegen is.
10. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Anthico)
2012. aug. 7. 10:32
tesco, cora, spar -én ezekben vásárolok, itt mindig van
2012. aug. 7. 10:28
2-3 éve tértünk át vajra, azóta vajtartóban állandóan kint van az asztalon. Egyedül most ebben a nagy hőségben annyira lágy - hogy kevésbé élvezhető - de nem folyik azért, vagy ilyesmi. A Li.l-ben veszem legtöbbször a markenbutter-t, de csak mert ez van közel, szerintem olvadás szempontjából nincs nagy jelentősége a márkának. Eleve ha nem kemény, akkor abban már lehet valami plusz, hogy puha maradjon.
8. Anthico (válaszként erre: 6. - A14deb9047)
2012. aug. 7. 10:06

A margarinnal se volt eddig gondunk, de hát szeretném azt a "műanyagot" kiiktatni az életünkből :S

Az a vajnak amúgy nem árt, ha többször (több napon át reggelihez és vacsorához) kiteszem kicsit melegedni, hogy lágyuljon?


Eddig tejfeldolgozóban készített, igazi, tejszín vajat ettem, de az sehogy sem akart nem töredezni, lágyulni. :S

2012. aug. 7. 10:05
Vedd ki előbb a hűtőből, s pár perc alatt kenhető.
2012. aug. 7. 10:03

Tudomásom szerint nem.

A vaj tárolása kicsit több figyelmet igényel...

először is legyen mindig letakarva...

Ezért is létezik külön vajtartó, mert így nem érintkezik annyit a levegővel. Amikor elkezdünk teríteni, a vajat tegyük először ki. Így szobahőmérsékleten néhány perc alatt kenhetővé válik. Létezik nálunk ugyan jó minőségű ír vaj, sajnos az ára (számomra) csillagászati... 3-4 tagú családnak mindenképpen kifizetődő, hiszen nem fog megpenészedni néhány nap alatt, mint a margarinnak nevezett valami, és nem áll rajta valami savószerű lötty.

2012. aug. 7. 10:02
A vaj csak bizonyos hőmérsékleten kemény.
4. Anthico (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2012. aug. 7. 10:01

Köszi!

És ezek hol kapható márkák? Nagyobb szupermarketekben vagy csak speciális tejdiszkontokban?

2012. aug. 7. 10:00

Kerrygold

Lurpak

2012. aug. 7. 10:00
Az igazi vaj eléggé kemény, elég nehézkes kenni, pedig legfőképp szendvicsekhez használjuk a margarint is, tehát fő szempont a kenhetőség lenne.
2012. aug. 7. 09:59
Szeretnék vajra áttérni margarinról. Létezik olyan formája, ami könnyen kenhető, esetleg folyékony(abb)?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook