Szeretnék vajra áttérni margarinról. Létezik olyan formája, ami könnyen kenhető, esetleg folyékony(abb)? (tudásbázis)
Köszönöm a tanácsokat! :)
Akkor ha jól értem, spec vajtartóban szobahőmérsékleten se lesz baja a vajnak, ha étkezés előtt kiveszem vagy ha kint is hagyom (persze nem a 40 fokban). :)
A vajat nem kell hűtőben tartani, csak legyen vajtartóban.
Én a Kerrygold ír vajat veszem, nagyon finom.
Kicsit korábban kiveszed a hűtőből. Akár este is kiteheted.
Ha nem szendvicsbe kenem, akkor én szoktam simán kis katonákra felkockázni is, nyamiii... :)
A margarinnal se volt eddig gondunk, de hát szeretném azt a "műanyagot" kiiktatni az életünkből :S
Az a vajnak amúgy nem árt, ha többször (több napon át reggelihez és vacsorához) kiteszem kicsit melegedni, hogy lágyuljon?
Eddig tejfeldolgozóban készített, igazi, tejszín vajat ettem, de az sehogy sem akart nem töredezni, lágyulni. :S
Tudomásom szerint nem.
A vaj tárolása kicsit több figyelmet igényel...
először is legyen mindig letakarva...
Ezért is létezik külön vajtartó, mert így nem érintkezik annyit a levegővel. Amikor elkezdünk teríteni, a vajat tegyük először ki. Így szobahőmérsékleten néhány perc alatt kenhetővé válik. Létezik nálunk ugyan jó minőségű ír vaj, sajnos az ára (számomra) csillagászati... 3-4 tagú családnak mindenképpen kifizetődő, hiszen nem fog megpenészedni néhány nap alatt, mint a margarinnak nevezett valami, és nem áll rajta valami savószerű lötty.
Köszi!
És ezek hol kapható márkák? Nagyobb szupermarketekben vagy csak speciális tejdiszkontokban?
Kerrygold
Lurpak
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Legjobb folyékony mosószer?
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- Hajfestékes lett a kezem. Mivel jön le? A folyékony szappan, tusfürdő nem vált be
- Normális az aki folyékony mosószerrel (ruha) mos fel otthon?