Legjobb folyékony mosószer? (beszélgetés)
Sütóport is olvastam valahol. Igaz 1 alkalommal próbáltam. Fehéreknél, és a zokni mintha tisztábbnak tűnt volna.
Állitólag a foltot is keveszi a sütőpor.
Saját készítésű.
háziszappan lereszelve, feloldva forró vízben, ha feloldódott bele keverünk mosószdát és bóraxot. Kihülés után flakonba töltjük, aki igényli, 100 %-os illóolajjal illatosíthatja. Szépen mos, környezet- és bőrbarát, és ami nem mindegy, pár száz Ft-ból van 5 l mosószer...
Öblítőt is magam készítek, a ruháim sosem voltak gyári mosószerrel/öblítővel ilyen lágyak, puhák. Az illatról csak annyit, hogy telenyomják mind a mosószert, mind az öblítőket szintetikus illatosítóval, aki megszokta, annak kellemes, de aki már nem használ ilyen agresszív, környezetünkre, egészségünkre és a mosógépünkre káros termékeket, annak már zúl erős, szinte kellemetlen.
Ismerek olyan embert, akinek borzasztó, rendszeresen visszatérő fejfájása szünt meg, miután kiiktatta életéből a gyári mosószereket, öblítőket. valamint tus- vagy habfürdőket, samponokat stb.
Csak bőrgyógyászhoz kell elmenni, az első (főleg kisbabáknál, gyerekeknél), hogy NE HASZNÁLJON BOLTI ÖBLÍTŐT, ha nincs más, a sima ecet is megteszi. Példa rá a szomszéd kislány, ekcémát okoztak neki ezek a termékek. Most már szépen elmúlt, miután az anyukája odafigyel, mivel mossa ruháit, mivel fürdeti, vagy pl. milyen naptejet ken rá nyáron...
csatlakozom a szódabikarbónás módszerhez:) én egy éve használom. Az elmúlt hónapban valahogy mindig elflejtettem venni, be is szürkült a fehér elég csúnyán, ugyhogy most 90 fokon 10 dkg szódabikarbónával mostam fehérre.
Egyébként nem szoktam sem ilyen fokon, sem ennyi szódabikarbónát használni
Én a fehérekhez szoktam tenni ugye a mosószert és van egy jól bevált trükköm.
Fél csomag szódabikarbónát szórok a dob-ba így nem lesznek szürkék.
Próbáld ki.
Én évek óta a Tomi Kristályt használom. Nagyon jó az illata is, ezért öblítőt egyáltalán nem használok. Mégis puhák, illatosak a ruhák. :)
Viszont a fehér ruhákhoz még nem találtam tökéletes megoldást. :( Jó és tényleg bevált ötleteket szívesen fogadnék Én is! Köszi előre is! :)
Itt lehet folyékony Ariel-hez kupont letölteni, ha valakit érdekel.
www.tunderretikul.hu
Szerintem jó az Ariel és a Persil is
Én csak zöldbékásnak hívom, környezetbarát, lebomlik, nem szennyezi a vizeket. Mosogató, öblitő,fehér,szinesmosó van belőle.Hivatalos neve:
Frosch
Kézkímélő, olcsóbb, mint a többi, és nagyon szépen mos! Mondjuk, én olyan foltos ruhán még nem próbáltam, mint amilyen egy gyerkőcről lejöhet, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
További ajánlott fórumok:
- Folyékony mosószerrel való mosás........
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Folyékony mosószer használata
- Folyékony mosószer és öblítő
- Normális az aki folyékony mosószerrel (ruha) mos fel otthon?
- Van-e a LIDL-nek saját gyártású, olcsó, de jó minőségű folyékony mosószere, mosógélje?