Folyékony mosószer használata (beszélgetős fórum)
Nekem éppen ilyenem van. Az első fakkba megy a gél, a másodikba az öblítő.
De én nem töltöm a gêlt bele. A ruhák közé dobom a mérőkupakkal. Az öblítő nem folyik ki idő előtt.
egy kupakkal, nem hígítom
a mosógép tartályán lévő jelzés csak arra szolgál, hogy megmutassa, meddig szabad max. tölteni
kimosott, tiszta, jó illatú lett a ruha.
én a mosóspor helyére öntöttem a tartályba, nem folyt ki, jelzi, hogy meddig kell a tartályba a folyékonyat max. önteni, én a min. és max. közötti részig öntöttem (Kb. 100 ml lehetett)
Szegény :(
100-120 ml-vel nem lősz túl nagy bakot.
Hány kupakkal tesztek a mosógépbe a folyékony öblítőből? Én soha nem tudtam az arányokat, mert nem rakom mindig tele a gépet.
Ráadásul nem volt mérőkupak a mosószeren, amikor én vettem, csak a rendes kupak.
A tapasztalatom az, ahogy beleöntöm az adagolóba "eltűnik". Ha a dobba tettem a gömbbe, akkor szerinem az első öblítővízzel a mosógél is lefolyik.
Ezért szerintem sem takarékosabb,mint a por. Én színesekhez használom a folyékonyt.
én most még csak a fehér ruhákhoz való ariel mosószert vettem, most mosok vele először, én most az adagolóba tettem, nekem nem volt olyan gömb alakú a kupakon a mosószerhez (2,8 litereset vettem.)
Az illata nagyon finom!
Azóta használok folyékony mosószert, mióta kapható nálunk.
Nagyon meg vagyok elégedve, bármelyikkel, és mindig a ruhára öntöm, oblítőt is használok mellé.
meg mondom őszintén, a por sajnos sokszor összeáll, becsomósodik, és már régóta gondolkozok, hogy ki kellene próbálni.
most néztem a gépünket (Whirpool 13 éves, felül töltős), a második adagoló mutatja, hogy meddig kell önteni, ha port használsz, meddig, ha folyékonyat, akkor ezek szerint az adagolóba is lehet önteni.
egyébként mi a különbség, ha az adagolóba öntöd vagy a kupakkal együtt a dobba teszed a ruhák közé?
A folyekony mososzert a dobba erdemes rakni a ruhak koze. Altalaban adnak is hozza kupakot. A hasznalati utasitas is ezt irja a flakon hatoldalan.
Oblitot ugyanugy hasznalok.
az ariel kupakjába beleöntöd és a ruhák közé teszed?
Az arielnek nem mércés a kupakja.