Szeretem a makukát. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Csak M.-on ettem rudit.
szoktam onnan hozni is amikor hazajövök.
Nem ezt mondtam.😉
Te itthon (Mo) ettél már rudit?
Ahol nem szeretik a Rudit az egy elmaradott társadalom..-))
Ez van, ezt kell szeretni..-)
Jó, de remélem nem úgy képzelsz el engem, hogy tálcával a kezemben sétálok az utcán, pattintgatom a szotyiszemeket, és diszkréten a tálcára köpködöm a héját. 😃
Ezt otthon művelem. Mármint a szotyizást. És nem is köpöm a héjat, hanem amint kibontottam a magot, a héjat egyszerűen a tálcára teszem.
És most egy vallomás. Egyszer voltam focimeccsen. Ott mindenki héjat köpködött. Én is. De gondolom, erre fel voltak készülve, hogy tele lesz minden szotyihéjjal. Szóval, lehet ejnye-bejnyézni, de bizony én is köpködtem. Kukoricára azért nem térdelek ám. 🙂
A németek nem tudják, miről maradnak le. A szotyi finooom. A Rudiról ne is beszéljünk. Imádom.
.-DDD
csak, hogy hajnallányka boldog legyen..-)
Én ilyen szotyizós embereket csak Pesten, a villamos megállóban láttam...
Igaz, régen volt mikor ezt láttam, mindenki köpködött, de tálca egyik kezében sem volt..-)
itt nem szotyiznak, én még nem láttam...
De németben a T. Rudira is azt mondják, hogy pfujjjj..-)
És mind a fogát használja hozzá... :D
Bocsi, ezt nem hagyhattam ki :D
Én is mindig foggal törtem a szotyit - amúgy pestiesen. Jó ideje pedig Bp-hez közeli városban ugyanúgy foggal töröm.
Másként nem is tudnám. 😄
Az a tisztított szotyi és tökmag poros nyomdokába nem jön a hámozatlannak. De ezt csak arra értem, amikor a magvakat magában eszem. Kenyérbe sütve teljesen jó a hámozott. Nyilván a nagyüzemi sütésnél is hámozottat tesznek a tésztába.
Egyébként lehet a szotyit és tökmagot köpködés nélkül is enni. Én sem köpködöm szét a héjat. Pattintom, a magot hamm bekapom, a héj megy a tálcára. A baj az, hogy ha elkezdem, abba sem tudom hagyni. 😀 😋
És nem gondolom, hogy csak Budapesten köpködik szét a héjat. 😉
Nem tudom, hol/kinél szokás vagy nem szokás foggal magokat harapni. Én gyerekkorom óta foggal pattintom meg a szotyi és a tökmag héját.
De tényleg nem szotyiztál korábban sem? 🙂
a kenyerembe sütéskor mindkettőből teszek, de az eleve pucolva van.
a szétköpködős versiót nem szeretem.
Láttam ilyet sajnos Budapesten.
Megpattintod a vékony végénél, aztán kész. Egyszerű, pillanatok alatt kibújik a mag.
A tökmagnál ugyanez pepitában. Legalábbis nálam így működik.
Én is szeretem. Főleg a sózott nagy szeműt. A fehéret, meg a csíkosat is.
De a tökmagot sem vetem meg.