Szerelmünk lapjai...7 évig nem találkoztak, mégse múlt el a szerelem. Létezik ilyen a valóságban? (beszélgetés)
Nem tudom, hogy mennyire vág ide, de számomra Epres Panni és Benedek Tibor újra egymásra találása hitette el velem, hogy létezik ilyen.
Filmekben, könyvekben nem találkoztam ilyen történettel a Szerelmünk lapjain kívül.
Én nagyon szeretem ezt az írót.
Sok könyvét olvastam és több kedvencem is.
Gabriel García Márquez
Szerelem a kolera idején
Itt nem 7 év telik el találkozás nélkül, hanem van az 40 év is. Happy a vége;)
Márquez könyveihez elég gyakorlott olvasónak kell lenni, mert elég kesze-kuszának tűnnek a történetei, sok szereplővel és ugye az idegen és számunkra hasonló nevek miatt, akár követhetetlenné is válik sokak számára.
De megéri elolvasni a könyveit, mert van egy érdekes atmoszférája mindnek.
Nem olvastam de nagyon szép történet.
Köszönöm.
7 év sok idő.
De mivel úgy tudta Noah nem akar békülni ( mivel az anyja nem adta oda a leveleket ) kénytelen volt megalkudni a sorsával. Úgy volt vele, nem maradhat egyedül. Csak akkor jött rá hogy a srác még mindig szereti miután meglátta az újságcikket, és elment hozzá..de ő is végig őt szerette.
Én olvastam ilyen párhuzamos élettörténetet.
A pár a háború vége felé volt fiatal, egymásba szerettek, de a poltika elsodorta őket egymástól: a fiú magyar volt a lány német.
Mindketten átvergődtek pár nehéz éven, majd mindketten házasságot kötöttek mással, mindketten szép családdal, úgynevezett jól sikerült gyerekkel büszkélkedhettek.
A 70-es évek folymán a nő kinyomozta a férfi címét, némi levélváltás után elkezdtek összejárni, ahogy sikerült, közösen nyaralni. Innentől folyamatosan tartották a kapcsolatot.
Idővel mindketten megözvegyültek, de a felnőtt gyerekeik "áldásával" egy idő után együtt éltek hol itt, hol Németországban, és megírták életük történetét. Ki-ki az anyanyelvén.
Engem ért a megtiszteltetés, hogy lefordíthattam a két élettörténetet, hogy a másik is elolvashassa.
Hálás vagyok érte, sokat tanultam belőle.
Jóval 80 fölötti korban tűntek el a facebookról, gondolom, eltávoztak közülünk.
Azt hiszem, ezt lehet szerelemnek mondani.
Annyiból az volt hogy a lány mégis Noah-t választotta és együtt élték le az életüket.
De igazad van lehet rajta bőgni rendesen.
Még ha nem is 7 év...de tudtok ilyen love story-t?
Teljesen reménytelen, vagy a körülmények teszik azzá mégse tudunk túllépni...örökre nyomot hagy az emberben.
Szívesen olvasnék olyat ami happy and. Vagy bármi hasonlót.
További ajánlott fórumok:
- Kivel találkoztál ma? Csak úgy, véletlen.
- Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál?
- Akik már találkoztak az ikerlángjukkal...
- Hogyan szerezzük vissza a szerelmünket? Illetve hogy kapjuk meg azt, akit szeretnénk?
- A Hoxakasztófában találkoztam ezzel a szóval, és nem tudom mit jelent..
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?