Szeptemberi bölcsi kezdés! (beszélgetés)
Megkezdtük mi is tegnap.
10-re mentünk, elvileg csak egy órára, de ott maradtunk egészen ebédig. Végig az udvaron voltunk, Lili eleinte jól elvolt, nem is keresett, hogy ott vagyok-e még. Viszont aztán elkezdte a gondozónőktől kérni, hogy menjünk be a szobába, mert ott szeretne játszani. De persze nem lehetett, amíg ilyen jó idő van, reggelitől ebédig kint vannak. Na ezt nehezményezte :)
Nálatok nincsenek erőszakos gyerekek?
Nálunk van egy kislány, akitől már az ismerkedő napon is felállt a hátamon a szőr, mert látványosan vette el a gyerekektől a játékot. Direkt mindenből több van, hogy ne legyen vita, de ennek a kiscsajnak csakis az kellett, amivel valaki játszik....
Na tegnap megtalálta Lilit, aki éppen egy talicskát tolt. Odament és el akarta venni. Lili meg nem hagyta, szorította, de gyengébb volt, így végül a másik kitépte a kezéből és elvitte. Még az elején mondtam a gondozónőnknek, hogy amúgy békés a lányom, nem bánt senkit, nem vesz el semmit, viszont ugyanezt elvárja mástól is, ha valaki mégis elvesz tőle valamit, azt nehezen viseli.
Szerencsére észrevette a gondozónő a talicskás affért, és odament, rendet tett.
Csak tartok tőle, hogy egyszer nem látja majd (mert ugye 12 gyerek van rábízva, nem nézheti állandóan mind a 12-t), mert jobb a békesség, de Lili szerintem egy ilyen szituációban simán utánamegy a másiknak, és megtépi.
Ami egyrészt nem baj, mert védje meg magát...de még a végén Ő lesz a problémás gyerek :-/
Mi tegnaptól ott alszunk, uzsi után jövünk csak haza!
Nekem nagyon unalmas egyedül itthon, bár csütörtöktől már dolgozom így nincs sok időm már!
Sziasztok :)
Tegnap kezdtük volna, de kicsit folyik Lili orra, ezért felhívtam őket, hogy majd csak jövő hétfőn mennénk, ha nem gond.
Nyertem még egy hetet :)
Látod!
Nekem nem is voltak bőgös napjaink az oviba!
Szeretett a lányom járni, de az óvónőket nem szeretném minősíteni!
A gyerek előtt véleményt nyilvánítottak rólam!
A gyerek mégis szeretett járni, na nem miattuk hanem a gyerekek miatt!
Pillangó ezt óvónője válogatja.
Nálunk nagyon aranyosak az óvónők ebből a szempontból.
Jaj lányok, nem tudom mi lesz velem.
19-én kezdjük Lilivel a bölcsit, és biztos voltam benne, hogy nem lesz semmi gond a beszokással. Lilike olyan kis nyitott, barátságos és önálló már.
A bátyjával tavalyelőtt végigcsináltuk a bölcsis beszoktatást, tavaly pedig az ovisat, vele sem volt probléma.
Akkor MÉG.
Most bezzeg... :(
Oké, itthon volt egész nyáron, végig mászkáltuk, utazgattuk ezt a három hónapot, de nem gondoltam, hogy ez így visszaüt.
Ugyanis a középsős nagyfiam most nem hajlandó oviba menni. Minden reggel sír, ott is sír, én pedig már kikészülök.
És mostmár Lili bölcsikezdésével kapcsolatban sem vagyok ilyen optimista.
Pedig ha két hét múlva két bőgő gyereket kell bölcsibe illetve oviba cipelnem reggelente, akkor tutira becsavarodok :-/
Csak az óvónők!
Ők már nem babusgatják a gyereket!
Legalábbis mi ezt tapasztaltuk, na suliról nem is beszélve.
Igen, azért nem minden úgy van mint otthon!
De azért sokkal kevesebb a szabály mint oviba!
Remélem maradhatunk 3 és fél évig bölcsibe, mert én az ovit nagyon utálom!
Nem nincs, csak azt hittem, nem visztek ruhát!
Jó munkát holnapra, és ne idegeskedj, tuti jó lesz a bölcsibe, csak az elválás nehéz!
Én rengeteget sírtam a kislányomnál mikor elváltunk, de a gondi nénik megnyugtattak a gyerek csak addig sírt míg bent voltam utána megnyugodott és szépen játszott egész nap!
Viszek badyt, rövid nadrágot mindenből 3-4 db-ot.
Ha cserélni kell legyen mit ráadni!
A fogkefére, pohárra kis törölközőbe is rajzoltunk, hogy megismerje.
Cseresznye a jelünk.
Mi nem kapunk csak ágyneműt! :)
Nektek van egyen ruhátok?
Mi holnap kezdjük a beszoktatást!
Most pakolom a ruhákat, rajzolom a jeleket!
Lehet igaza van a bölcsidnek!
Nem tudom valójában hogy jobb, de én szept 22-vel kezdek így még bármelyik verzió fenn állhat!
Már jövőhéten dolgozol?
Miért nem engedik, hogy még mennyi vele?
Nálunk pénteken voltak család látogatáson, és már megjegyezte a gondinénink, hogy úgy látom hosszú lesz a beszoktatás! Nagyon anyás Áhim!
Amúgy kb 2 hete ilyen mintha érezné, hogy kezdődik a bölcsi!
Nekünk minden nap!
Ez szerintem nagyon jó dolog!
Bár nekünk nem ő a házi dokink de jó, ha bár mi van megnézi a gyereket.
Ti hol jártok már?
Ott alszik már a pici?
Igen, ott volt a doki is a közös szülőin, amit a vezetőnő tartott!
Bemutatott mindenkit, ki mit csinál bölcsin belül!
Utána felsorolták a névsort, ki melyik csoportba is tartozik és mindenki ment a saját gondozójával a csoportba.
Ha beteg a gyerek a doki megvizsgálja, ha reggel szólunk, hogy nézze meg!
Minden nap megy a bölcsibe.
A táplálásba is bele szól! :)
Ma volt az első szülői!
Nagyon szimpi a vezetőnő, és a gondozónők, de a doki kicsit flegmának tűnt, bár remélem nem sok kapcsolatunk lesz vele!
Persze! Itt minden teljesen más! Nem olyan mint otthon.
Remélem mi is így vesszük majd az akadályokat!
Én majd szerdán megyek szülőire nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szerintem apránként mindent meg is vettünk már.
Bár ki tudja majd a szülőin kiderül.
Igen ,ez nálunk is így lesz 3 napig minket fog figyelni a gondozónő!Mit hogy csinálunk.
Nekünk munkáltatói az első nap kell vinni.
Az orvosi igazolással és törzslappal.
És a gondozónők milyenek voltak?
Nálatok is csak egyhez szoktatják a babát!
Itt legalábbis úgy van! Minden gondozónőnek meg vannak a gyerekei.
Munkáltatóit még nem kértek?
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- 2010 szeptemberében bölcsis lesz a gyerekem.
- Óvodai évkezdés is csak szeptembertől?
- Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba?
- Bölcsi kezdés 2016 januárjában. Beszéljük ki!
- Békásmegyeri Kelta utcai bölcsivel kapcsolatba kinek milyen tapasztalata van? Szeptemberben kezdünk ott.