Szépészeti praktikák otthon (beszélgetés)
"Az angyalok ma táncra kelnek, csengőn-bongón énekelnek, szeretet tölti be az utcát, teret, kellemes, boldog ünnepeket!"
Mindenkinek nagyon békés, Boldog Karácsonyt kívánok. Puszi Nektek Csajok. :)
Ki fogom próbálni!
Közben eszembe jutott, hogy a fodrászkellékesben lehet kapni kalciumos körömerősítő lakkot, az tényleg jó!
Körmöt lehet erősíteni ha minden nap bekened citrommal:)
Szépek, csillogóak és erősek lesznek a körmeid!
saját tapasztalat!!
Hajra: csalánforrázat, kamillatea, Revalid sampon (a sampon fullon van fehérjével) A ricinust, ha hosszabb távon akarod használni, bőven elég hetente egyszer, akkor nem kell szünetet sem tartani, és erősebb lesz a hajad.
Arcra: élesztő tejföllel elkeverve tuti bőrradír; a tojássárgája is jó, de nem vagyok benne biztos, mire, tán száraz bőrre? Google biztos kiad valamit!
Cserepes szájra: méz éjszakára; de nem lenyalni ám!:)
Körömre nekem eddig csak az vált be, ha nem mosogattam... De mindegy, vettem egy gitárt, azon meg úgysem lehet karmokkal játszani.:P
Az aktuális hajmosás előtt,maximum 1-2x /hét.
A tojássárgájában nagyon sok biotin van,pantenol is ,szóval amitől nő na haj.De legalább 4-6 hét az eredméy.
Szia a foltos hajhullást gyulladásos góc okozza.Ha nem volt még góckutatáson ell kellne mennie.Góc lehet rossdz fog,íny,mandula,petefészek ciszta,szóval sok minden.Ha ezeken már túl van akkor a következőt lehet kipróbálni:
A tojássárgájáról lefejtjük a vékony hártyát és annyi ricinus olajat keverünk hozzá cseppenként,hogy majonézszerű állagot kapjunk.Van aki egy kávéskanál konyakot is belekever a gyorsabb felszívódás érdekében.A fejőrbe masszírozni
Zacskót,húzni rá és törölközőt,hajszárítóval melegíteni a pakolást,fél óra múlva lemosni .
Sziasztok!!
Bőr radír helyett:
Étkezési tejport (egy teáskanálnyit) vízzel kikeverni....felkenni az arcra.....érezhetően húzza a bőrt....mikor már majdnem rászárad(10-15perc)...egyszerűen újjunkal ledörzsölni!!Puha és finom tapintású lesz az arc tőle!!
Egyszer mikor megégett a napon az arcom,és hámlásnak indult,ami baromi ronda volt,foltos,száraz stb....ezzel a módszerrel,helyre hoztam:)....azóta is használom!
Írok én is párat. :) :
1.Citromos tojáshabos pakolás:ragyogó és friss lesz a bőröd, ha egy tojásfehérjét habosra versz, és zsíros bőr esetén néhány csepp citromot, száraz bőr esetén, pedig egy kis mézet keversz bele.
2.Tojássárgája pakolás:Válasszunk szét egy tojás sárgáját, a fehérjétől. A sárgájához keverjünk egy evőkanál mézet, egy evőkanál olívaolajat, hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel alaposan mossuk le. Ez a keverék kiválóan vitalizálja az arcbőrt, gátolja annak öregedését, és pótolja a hiányzó zsírokat is.
3.Narancs: a déligyümölcsből készült lemosónak nem csak az illata fantasztikus, hanem a hatékonysága is. A barna bőrszínt kifejezetten élénkíti. Facsarj ki egyet, majd a levével töröld át az arcod. Vagy narancsléhez adjunk tejport és kaolint, ez jó az öregedő bőrre, de a többi bőrtípusra is.
És olyat nem tud valaki, ami foltos hajhullásra jó?
Anyumnak a fejtetején egy kis darabon kihullott a haja, és oda kéne "visszavarázsolni" az elveszett hajszálakat! :)
Itt mindent megtaláltok róla
Csigusz naplója vannak feltöltött fotók is az Én eredményeim semmik még Csigusz eredményeihez képest.Ott minden részletesen le van írva.Sok sikert hozzá nektek is:)
Szia! teljsen komoly.A patikában lehert beszerezni,kérdik külső használatra.100 milit érdemes venni úgy éri meg.Az ára patika függő 25-350 forint között mozog.
Hetente 1-2x szabad alkalmazni az aktuális hajmosás előtt.
A szempillát is lehet vele növeszteni.
Az úgy lehet,hogy minden nap este lefekvés előtt a pillákat fültisztító pálcával bekenni alul fölül,de ne csucsogjon az olajtól.Ilyenkor nem kell melegíteni az oljat.Reggel lemosni.Az olaj nem bántja a szemet mert szemcseppek alapanyaga.
Olyan 2-5 mm a növekedés attól függ mennyire rövidek a szempillák.Ha rövidek akkor csak 2-3 milit nő 2 hét alatt és utána úgy maradnak.
Szia:)
Hajápolásos praktika is jöhet?
Én ricinus olajos pakolást használok a hajamra 11 nap alatt elég sokat nőtt,töltöttem föl róla képet.
A ricinus olajat fel kell melegíteni kb.20-30 milit.ujjbeggyel fel vinni és bel masszírozni a fejbőrbe,zacsit húzni rá+plusz törölköző minimum 7 óráig rajtahagyni. 2x alaposan hajat mosni szokásos balzsam.
Festett hajúak készüljenek fel a heti 2 centis lenövésre!
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...
- Milyen otthoni praktikákat ismertek korpás haj ellen?
- Tippek, praktikák, jó tanácsok otthoni kenyérsütéshez