Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta recept

Szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta recept


Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 248.3 kcal
Zsírtartalom 11.7 gramm
Szénhidráttartalom 16.49 gramm

A Szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta hozzávalói:
12 dkg TK. ROZS liszt,
15 dkg szezám liszt
7 dkg lenmagpehely
1 db tojás
2 dl víz


A Szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta elkészítési módja:
1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és beleütjük a tojást. Villával apránként beledolgozzuk a lisztbe. 2. Egy bizonyos ponton túl már nehéz a villával dolgozni, ekkor kézzel gyúrjuk tovább a tésztát nem ragadósnak kell lennie. 3. A tésztacipót ellapítjuk, megint összedolgozzuk, majd tenyerünk alsó részével jól lenyomkodjuk. 4/a. A kézi nyújtáshoz belisztezünk egy tiszta deszkát és egy nyújtófát. A tésztát a nyújtófával középről kiindulva, kifelé nyújtjuk, körbe-körbe. Addig nyújtjuk, amíg szinte áttetszővé nem válik. 5/a. A tészta kézi felvágásához a tésztalapot lazán feltekercseljük, ellapítjuk. A tekercset éles, nagy késsel különböző vastagságokban felvágjuk. A tésztacsíkokat szétrázzuk, és tiszta ruhára fektetve szikkadni hagyjuk. Tésztagép használatával: 4/b. Ahhoz, hogy a tésztát géppel tudjuk kinyújtani, több darabra kell osztani, majd kézzel ellapítani. A tésztagépet a legnagyobb szélességbe állítjuk, majd mindegyik darabot áthajtjuk rajta. Egy fokozattal kisebbre állítjuk a rést és megismételjük a folyamatot. Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem érte a kívánt vastagságot. 5/b. A kinyújtott tésztát kb. 30 cm hosszú téglalapokká vágjuk. A gépbe beletesszük a kívánt betétet és áthajtjuk rajta a tésztát. Tiszta ruhára fektetve 90-100 percet szikkadni hagyjuk.

Széles metélt cérna metélt töltött raviolit vagy tortellinit is lehet készíteni. belöle


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szénhidrátcsökkentett házilag gyúrt tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook