Zabos epres palacsinta recept
A Zabos epres palacsinta hozzávalói:3 dl tej
2 db tojás
20 dkg zabliszt
1 dl szódavíz
4-5 csepp édesítőszer
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg eper
A Zabos epres palacsinta elkészítési módja:
A zablisztből a tojásból a tejből és a szódából palacsintatésztát készítünk. Ehhez adunk már a keverésnél 1-2 csepp édesítőszert. Ha mindent összekevertünk, akkor 20 percre állni hagyjuk a tésztát, hogy a zabliszt megszívja magát. Ameddig várunk a tésztára a joghurtot is kikeverjük 1-2 csepp édesítőszerrel, majd az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A palacsinta tésztát pihentetés után kisütjük. Az előmelegített palacsintasütőt kikenjük olajjal és szépen lassú lángon kisütjük a palacsintákat. (Kicsit lassabban sül mint a sima, hagyjunk neki időt). Ha elkészültek, megkenjük a belsejét a joghurttal, néhány eperkarikát szórunk bele, majd háromszögbe hajtjuk. A tetejére még egy kis joghurtot és epret teszünk díszítésnek.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. nov. 28. 21:33
A zabos epres palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.