Kolbászos kenyérlángos recept
A Kolbászos kenyérlángos hozzávalói:50 dkg liszt
0,5 dl étolaj
1 kocka élesztő
2-3 dl tej
1 tojás
1 kávés kanál só
2 kis dobozos tejföl
4 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt-főtt tarja
10 dkg füstölt kolbász
2 fej lilahagyma
20 dkg sajt
A Kolbászos kenyérlángos elkészítési módja:
A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a kávés kanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. okt. 24. 23:07
A kolbászos kenyérlángos elkészítési módja és hozzávalói.