Gesztenyés mézes mákos nudli recept
A Gesztenyés mézes mákos nudli hozzávalói:75 dkg gesztenyemassza
15 dkg lisztet
3 tojást
1 evőkanálnyi vaj
só
10 dkg darált mák
15 dkg méz
A Gesztenyés mézes mákos nudli elkészítési módja:
A gesztenyemasszát szitán áttörjük,kicsit megsózzuk, és összedolgozzuk a liszttel, meg a tojással. A masszát addig gyúrjuk, míg egyenletes, csomómentes nem lesz. Cipóvá formázzuk. 20 percig pihentetjük a tésztát. Pihentetés után lisztezett deszkán újnyi vastagra nyújtjuk. Vágjunk belőle kb. 3 cm hosszú, kisujjnyi vastag csíkokat. A nudlikat a lisztezett deszkán lazán sodorjuk meg a tenyerünkel, hogy hengeresek legyenek. Sós, forró vízben főzzük ki a tésztát, s szűrjük le. Tálaláskor locsoljuk meg a mézzel,és szórjuk meg őrölt mákkal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. dec. 1. 23:46
A gesztenyés mézes mákos nudli elkészítési módja és hozzávalói.