Gesztenye nudli mákkal megszórva recept
A Gesztenye nudli mákkal megszórva hozzávalói:50 dkg fagyasztott natúr gesztenyemassza
5 dkg nyílgyökérliszt
2 tojás
3 dkg olvasztott kókuszolaj
só
víz
evőkanálnyi kókuszolaj
só
a tálaláshoz:
darált mák
darált eritritol (xilit vagy méz)
A Gesztenye nudli mákkal megszórva elkészítési módja:
A felolvasztott gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima felületű tésztát gyúrunk belőle. A tészta gyorsan összeáll és könnyű vele dolgozni. 2 cm széles hurkát nyújtunk belőle; 1 cm-es darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk a tetejét, majd bő, forró, de nem lobogó, sós, evőkanálnyi kókuszolajos vízbe téve megfőzzük. Amikor feljön a víz színére még pár percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Megszórjuk a cukros mákkal, vagy mézzel meglocsoljuk és arra tesszük a mákot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 14. 07:23
A gesztenye nudli mákkal megszórva elkészítési módja és hozzávalói.