Szemüveges gyermek szülei! Növelték a dioptriát, de az orvos szerint nem romlott a látása. Akkor minek növelték? (tudásbázis)
nekem sem, de csak a rendesen korrigált lencsével! az azelőtti kontaktlencsékkel is romlott a látásom, de az igaz, hogy mégsem olyan tendenciával, mint szemüveggel...
egyébként egy 7 éves gyereknek még nem lehet azt mondani, hogy akkor innentől kontaktlencsét hordasz. ezért írtam, hogy egy tényleg hozzáértő (!) szemorvoshoz kellene elvinni.
2 éve:
+2.0D
+2.0D+0.25ccl 55
ezt írta a papírra:
Bemérés (tág.): +2,25
+2,0+0,5 cyl 140 FOK (NEM TUDOK A 140 FÖLÉ FOKOT TENNI EZÉRT ÍRTAM ÍGY)
Szü: +1,75 Drph
+1,75 Drph
Lang teszt:+++
szia, szemüveges vagyok gyerekkorom óta, ezért talán néhány tanáccsal tudok szolgálni. szemüveggel folyamatosan romlott a szemem, az új szemüveggel 3 hónap után már nem láttam olyan jól, mint az első hónapban. a szemem romlott! az orvos nem tudom, miért mondta, hogy nem romlik a gyermeked szeme. hiszen ha nem romlott, minek adnának erősebb dioptriát? hogy hozzászokjon és romoljon a szeme...
ha belegondolsz, persze hogy romlik a szem a szemüvegtől, ugyanis a lencse sosincs fix helyen! mozog a szemgolyótól mérve előre hátra. én is folyamatosan feltolom az orromra a szemüveget, ha már nagyon lent van. ezzel változik az élesség is. a szem meg nagyon hozzá tud szokni a kiszolgáláshoz! talán szerencsés vagyok, hogy 5,5 dioptriám van és nem több?
kipróbáltam a kontaktlencsét is, de ugyanaz volt a tendencia! nagyon elkeseredtem már és elkezdtem a neten keresni. találtam egy fórumot (nem itt) ilyesmi a címe: kontaktlencse mit hol mennyiért? és ott van egy szakértő (Reider asszem), aki felvilágosított pár dologról... a lényeg, hogy elmentem egy olyan kontaktológushoz, aki érti is a szakmáját, olyan kontaktlencsét hordok, amit kell és már másfél éve ugyanazzal a dioptriával pont ugyanolyan élesen látok, mint első berakásnál!
azért írtam ezt, hogy a szemorvosok közül sem mindenki ért a szakmájához és ami a legszomorúbb, hogy kevesebben vannak azok, akik értenek hozzá. ha aggódsz a szemromlás miatt, azt javaslom, hogy keress egy jó szemorvost neki és ne higyj el mindent a mezei szemorvosoknak...
Amúgy ha a kisfiúnak különböző volt a szeme, könnyen lehet, hogy a másikat 'hozzárontják'.
Én is szemüveges vagyok, mínuszos, az egyik szemem kettes volt a másik két és feles, de inkább ugyanolyan erősségűt(2 és feleset) kértünk szemüvegből és kontaklencséből is.
Az bőven javulhat.
Bátyám kinőtte, neki nem is kell már szemüveg, ő is távollátó volt kb 13-4 éves korától kezdve fokozatosan javult.
igen,gondoltam...
sajnos nekem is 2 évente kell újabb,de én már 27 vagyok...de így sem vigasztaló...sajnos...
ha nagyon erős lesz évek múlva és nagyon zavarja,meg tudjátok lézereztetni...sajnos ez van...
nem lehet,h hozzászokott a szeme a régi dioptriához és ezért?
nekem nincs gyerekem,de én szemüveges vagyok...
nem tudom...a dokit nem kérdezted?