Szemhéjplasztika (beszélgetés)
En is az 5. napon jarok :)
En nem lattam a mutet utan, le lett ragasztva, es azota is, csak majd hetfon lesz varratszedes. Mar annyira nagyon kivacsi vagyok 😃
Info: azota sem fajt 1x sem, a ranckitolto odema sajnos felszivodott a szemem alol :D , lilas veralafutas egyaltalan nem lett, jobb szememet a Tobradex 1 nap alatt rendbetette, a halantekom fele eso reszen a jobb szemem mellett kicsit sargas monokli van, de nem feltuno. Szoval valojaban eddig eleg sima ugy. Meglatjuk mi lapul a ragaszto alatt 😄
Műtét után vagyok 5 nappal.
Úgy látom mintha megereszkedett volna kicsit, nem olyan egyáltalán mikor kijöttem a mutobol.
Így is jobb, mint volt, de nem vmi látványos.
Örülök, hogy minden oké! :)
Én az asztalon fekve arra gondoltam, hogy annál csak jobb lehet, mint volt, úgyhogy nincs mit veszítenem. Nyilván csak akkor, ha nincs komplikáció, de nem volt semmi, ahogy az esetek 99,9%-ban nincs semmi. :) Főleg azzal a gondolattal öntöttem bátorságot magamba, hogy a kiindulópont totális katasztrófa (nem túlzok) és idővel még rosszabb lesz, úgyhogy a 24-ik órában vagyok, hogy egy kicsit visszaforgassam az idő kerekét. Tehát, bele kell ugrani a mély vízbe, nincs mese.:) Én nagyon örülök hogy megcsináltattam, 10 évvel ezelőtt kellett volna, de jobb későn, mint soha. :) Vétek lett volna kihagyni.
Igen, a beleegyező nyilatkozat is parádés, gyorsan aláírtam mielőtt az apróbetűt is elolvasom :D
Volt kontroll, doki leszedte a ragasztót (nem fájt), de vissza is tett egy újat, talán egy leheletnyivel jobban nyílik a szemem, de marad az ázsia-style. Fura hogy úgy kell pislogni, mint a csirkék (asszem), hogy az alsó szemhéjat csukom felfelé :)
A seb állítólag szép, én nem láttam, egy icipici ödéma van körülötte, ez nem látszik a ragasztóból, és amúgy normális,kaptam szteroidos szemcseppet, az szerintem használni fog. Szóval a hétfő 11 órai műtéthez képest ma szerda délután van, és a kórház várójában egy hölgy azt hitte csak ki vagyok sminkelve :D Mondjuk kb 70 éves volt és nem volt rajta a szemüvege, szóval ez önmagában még nem győzelem, de szerintem nem nézek ki aliennek. Egyre inkább úgy érzem, mégse volt rossz döntés (az asztalon fekve nem voltam ebben olyan biztos)
Nagyon jó a részletes beszámoló, köszi szépen!
Én a műtét előtt olvasgattam a szövődményekről, az is rendkívül hasznos volt, én is megállapítottam, hogy lehet, hogy megvakulok. :DDD Én ráadásul a beleegyező nyilatkozatot is elolvastam közvetlenül a műtét előtt, azt se kellett volna, ott is volt minden, ami szem szájnak ingere. Jobban jártam volna, ha csak simán aláírom és kész. :)
Még friss az élmény, leírom gyorsan, már egész megszoktam, hogy ezen a szűk résen nézek ki a ragasztócsík alatt. :)
Szóval bevallom, én rettegtem. Éjjel már nem aludtam és volt egy pont amikor komolyan elgondolkodtam, hogy felállok az asztalról és kisétálok, mert nem merem. Vártam, hátha elájulok, úgy könnyebb lett volna. De maradtam aztán, az asszisztens nagyon laza és jófej volt, 70 éves, elmesélte a saját szemhéjplasztikáját, adott stresszlabdát (bár az overdose nyugtatónak jobban örültem volna).
A doktorúr nem beszédes fajta. Ő csak közel 30 éve teszi a dolgát a szakmában, nem pazarolja az időt a paragépekre, meg szerintem úgy van vele, hogy ő tudja, nekem miért kéne...szóval aki szeret mindent tudni, megérteni, alapos és hosszú terveket, rajzokat kapni, ne őt válassza, vagy legyen türelme az összes kérdését feltenni, mert amúgy válaszol kedvesen, csak magától nem zúdítja az infót. Én mondjuk egy igazi kontrollfreak vagyok, szóval frusztrált is, hogy minden választ úgy kell kikényszeríteni belőle :) Viszont itt nálunk (Vác környéke) annyi elégedett ember volt nála, akiket személyesen ismerek, = láttam közelről a szemüket, hogy ez elég lett az időpontfoglalásra. És valahogy bízom benne.
Szóval. Az első lépés a rajzolás (nem, nem mutatta meg). A 2. a szuri: a bal szememben valamiért nem hatott teljesen, kicsit éreztem a vágást, kaptam még egy kicsit, úgy már jó lett. A belső szemzugnál fáj a tű, eléggé, de ott a ladba a kezemben és hamar hat a szer :D A jobbnál szinte rögtön teljes volt az érzéketlenség. A művelet közben szorítom a labdákat, kényszeresen beszélek, próbálok úrrá lenni a remegésemen. Először mindkettőt vágja, aztán gondolom ellenőrzi a szimmetriát és csak utána varr. Nem fáj, inkább csak kellemetlen az egész, és talán jobb, hogy nem vontak be jobban, nem kellett megnéznem a kész művet se, le is ragsztotta gyorsan (a kivágott darabre sem voltam kíváncsi :D) Mindennel együtt nem volt jó élmény azért, de ez inkább az én gyengeségem, kb 1 óra alatt végeztünk. A gondolat, hogy éles szike és tű matat a szemgolyóm környékén, meg elképzelni, h közben van egy pont, ahol nincs rajta szemhéj...hát elég rémisztő. Még utána is stresszremegtem vagy 10 percig.
Ne akarjatok vezetni hazafelé, nekem elég szoros és merev a ragasztó (biztos nem véletlenül), csak akkor látok, ha kicsit hátrahajtom a fejem, szóval legyen kísérő.
Ja, és előtte a webplasztika.hu-ról rendeltem egy szemkötő+jégzselé szettet, ami nagyon praktikus, de figyeljetek, mert átverős: a szetthez csak 2 zselé jár, nem 4, ami logikus lenne és a képen is az van, de mégsem. Szóval ha itt rendeltek, akkor külön vegyétek a 2 tételt, ne szettben. Na mindegy, hazafelé vettünk még 8000 Ft-ért másik jégzselét egy gyógy.segedeszköz boltban, hogy legyen csere, azt egy nyaksállal próbálom rögzíteni, jóval macerásabb.
1. nap, rögtön a műtét után: húz a ragasztó, jegelek félóránként 10-15 percet, fájdalom semmi.
1. nap délután, este: fájdalom továbbra sincs, pici ödéma alul, kb. mint amikor rosszul alszom éjjel, külső szemzug kicsit piros. Jegelek tovább, 3 valeriana, az utolsó jéggel a szememen el is alszom (utazós, összekapcsolható nyakpárna nagy segítség, így gyakorlatilag ülve tudok aludni, kényelmesen). Éjjel 3-kor ébredek, továbbra sem fáj, a jobb szemem nem nagyon nyílik, tükör, lámpa: begyulladt. Jegelés, visszaalvás és hihetetlen, de alszom reggelig.
2. nap reggel: sajnos a jobb szemem gyulladt, a szemhéj alja is, a szemgolyó is piros, kicsit váladékozik, de más panasz nincs, nem viszket, nem ég. Bízom benne, hogy a 2 hónapja lejárt Tobrex használ, vagy legalább nem árt.
2. nap délután: jegelek tovább, szemcseppezek, nem nagyon változik. A belső szemzugnál kicsit sötétebb a bőr. A bal szemhéjam szerintem tankönyv szerint gyógyul, semmi pirosság, semmi fájdalom. A jobb vörös, ronda, de talán nem romlik és az sem fáj. Jobb ötletem nincs: Flector Rapid, ami ugye erős gyulladáscsökkentő (bár fájdalom nincs). Hátha reggelre használ. Nem használ, igazaból nem erre való, de nem halok bele 1 dózis felesleges diclofenacba.
Jegelés óránként, tobrex napi 4x tovább. Remélem nem azzal szúrtam el, h túltoltam jeget, valahol olvastam azt is.
Mindegy, még 1.5 nap és megyek kontrollra, majd kapok másik szemcseppet.
Este kivittem sétálni a kutyákat, sötétben, az is kb jegelés volt :D
Megöl az unalom, iszonyat fura, hogy nem csinalok semmit... viszont szövődményekről olvasgatok...rendkívül hasznos :/ (épp most lett meg a diagnózisom, eszerint megvakulok :D )
Holnap még kínlódok a szobában, a ragasztó szoros, merev, de már szinte nem is zavar, ha kicsit olyan arisztokratásan emelt állal járkálok, látok rendesen. :D Délután megyek kontrollra, de szerintem nem veszi még le a ragasztót a doki, és varratszedés is csak hétfőn lesz, az +5 nap. A fiam kínai anyucinak szólít..kicit olyan, tényleg :D Nekem elég nagy szemem van, a doki szerintem úgy volt vele, ha leragasztja az 1/3-át, azzal is elleszek.
Az ödéma nem durva. Alul egy kicsit püffedtebb, de legalább kitölti a ráncokat, ezzel akár tudnék is együttélni :D Eddig nem is színeződött el, remélem, így is marad.
Hát ilyesmi.
Majd írok a kontroll meg a varratszedés után, fotót is megpróbálok feltenni.
Összességében minden elismerésem a gyönyörű 60+ hollywoodi sztároknak, azért egy full átszabás nagyon kemény szenvedés lehet és egy halom kockázat szóval ne legyintsünk, hogy nekik könnyű.
Ja, a doki. Dr. Nagy Lajos. De nem az, akit a google kidob, az egy másik, és ő is plasztikai sebész. A mi Dr. Nagy Lajosunk nem tolja magát sehol a neten, nincs honlapja sem már, 2016-tól van saját plasztikai sebészeti praxisa. A váci kórházban van konzultáció, műtét a Dunakanyar Esztétika rendelőben. Felső szemhéj: 250.000 Ft.
Kitartás batorság mindenkinek!
Remélem nem fogom megbánni :)
Sziasztok kérlek segítsetek.
Több okból sem tudok/szeretnék vissza menni varratszedesre ahhoz aki műtött.
Budapesten szeretnék valakit találni, aki kiszedi nekem úgy, hogy nem ő csinálta.
Tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Tegnap túlestem az évek óta halogatott felső plasztikán, most itthon bujkákok :)
Valakinek volt olyan tapasztalata, hogy begyulladt a szeme? Nekem a jobb szemem vörös, váladékozik, könnyezik, mint egy kötőhártyagyulladásnál (a bal egyáltalán nem). Dokihoz holnap megyek vissza, Tobrexem van itthon, azt mondta, felsőnél ritka az ilyen, csepegtessem, megnézi holnap. Csak addig is parázok :D
Sziasztok,
Megigertem hogy beszamolok a mutetrol azok szamara akik meg elotte allnak, mint ahogy nekem is jol esett minden tapasztalatrol hallani.
Az en mutetemet Sebestyen Judit vallalta el ugy hogy elotte nem voltam konzultacion, sott egy kepet sem latott rolam. Nem volt altatas csak helyi erzestelenites, ezert kicsit izgultam hogy be ne panikoljak de annyira aranyosak voltak a mutoben levok ( Csilla nevo asszisztensevel egyutt) hogy elvegyek a figyelmem beszelgettek velem, kozben szolt a zene, szoval hamar eltelt a kb 20 perc. Egy jo tanacs: ha ketten vagytok egy szobaban ne kerdezd meg az elotted mutottet milyen volt.En egyaltalan nem azt tapasztaltam amiket a szobatarsam meselt. Felesleges izgalom volt. Mutet utan kb 1 orat jegelik a sebet majd haza lehet menni. Mint masok is mondtak ha kimegy az erzestelenito utanna sem faj a seb. En nem szedtem semmilyen fajdalom csillapitot. Sokat kell borogatni igy is minden nap maskepp neztem ki. A doktorno kerte minden reggel kuldjek a szememrol kepet hogy lassa hogy gyogyulok es persze valaszolhasson a kerdesemre. Kedvesen biztatott. Kicsit csak a ragaszto csik zavart mert nem tudtam teljesen kinyitni a szemem. A varrat szedes 6 nap mulva volt de utanna is azonnal valaszolt a kerdeseimre emailben es szivesen latott a klinikajan is. Ami ujdonsag volt szamomra az hogy a szempilla felett kozvetlenul a bor erzeketlen volt, szerencsere csak 1 honapig.
Osszessegeben azt kell mondjam csak pozitiv elmenyem volt mert minden a legjobban alakult. A doktornot mindenkinek csak ajanlani tudom, kedves volt es figyelmes es szep munkat csinalt. Mondta sokat fog meg alakulni es egyre szebb lesz.
Ha van kerdesetek szivesen valaszolok.
Sziasztok !
Volt valaki a Luna Mednél felső szemhélyplasztikán ? Ha igen megosztaná a tapasztalatait ?
Sziasztok !
Felső szemhélyplasztikám lesz november közepén, ezért bekopogtam néhányotokhoz, tapasztalatszerzésre.
Légyszi engedjetek be:)
Szia ! Megnézhetném a naplódat ?
Köszönöm !
Sziasztok!
Szeretnék felkészülni, mert hamar munkaba kell majd allnom utana!
HEGKEZELÉSRE szeretnék csúcsszuper krémet! Mit tudnátok ajanlani?
sziasztok!
volt olyan akinek anyira leragsztgattak a felső szemhéjját meg oldalt hogy kb csak alul egy lyukon látott ki?
Nézem a külföldi oldalakat és ott még csak le sem ragasztják, akinek igen max a vagás/varrat helyén...
Az jó lesz! Én is örültem, amikor naplókat olvashattam. Gondoltam is rá, hogy majd írok én is egyet, hátha segít valakinek. :)
A sebésznek ez tényleg egy apróság, főleg mondjuk egy teljes hasplasztikához képest, ott azért kicsit más a dimenzió, de aki a kés alá fekszik, annak nem annyira apróság ez ott a szem környékén. Itt is lehet komplikáció, bár én azért abban bízom, hogy ha alapos és gyakorlott az orvos, akkor ennek szinte nulla az esélye.
Neked is minden jót és várom a híreket a tapasztalataidról.
:)