Szem mögötti fájdalom (beszélgetés)
Szia, duplájaL. :-)
Tavaly nyáron monitor nélkül is fáradt, fájt a szemem. A jobb szememet szinte ki sem tudtam nyitni, annyira bedagadt. Többszörös szemcsepp/kenőcs kúra kötőhártya-gyulladásra. Harmadik orvos találta meg a tünet kiváltó okát. Hosszú latin szöveg, szóban lefordította magyarra ;-) Jobb szememben a könnycsatorna részlegesen fejlődött csak (lehet születési hiba is), + enyhe, részleges retina-kötőhártyaszövet elhalás. Műkönny és regeneráló gél használata élethosszig. Sok szabad levegőn tartózkodás, tűző nap nélkül. Jelentősen javult.
Sziasztok!
Érdekelne tapasztaltatok-e már ilyet és ha igen, akkor kiderült-e mitől volt?
Egyik szemem mögött mozgatasra nagyon fáj. Van benne egy alap fájdalom is, de mozgatasra nagyon, főleg egyik iranyba. Mintha el akarna szakadni a szemidegem vagy valamilyen izom.
Külső elváltozás nincs. Nem cluster fejfájás!
Elmentem szemészetre, alap dolgokat kizartak, de pl ugye a látóideggyulladast csak mr-el lehet kizarni. Es mivel nincs (még) latasromlas es kettős látás, ezért arra nem gyanakodnak.
Tovább küldött fül orr gégére. Volt arc rtg, de negatív, csak kis megfazast latott a Dr. Nő, kaptam rá cataflam és orr csepp. Szemesz pedig Milgammat javasolt.
Mondták ha nem javul menjek vissza. Oké, de addig is bosszant. A fájdalmat kordában tartom azzal, hogy nem mozgatom a szemem. Ami nem könnyű azért :D
Aggódom, hogy látóideggyulladas vagy daganat. Mert e kettőnek vannak elvileg ilyen tünetei.
33L
Köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Lelki fájdalom
- Hangosan szülni vagy csendben "tűrni"? Fájdalomcsillapítással vagy anélkül végigcsinálni?
- Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak?
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- Hogyan tudom fájdalommentesen eltávolítani 8 éves gyermekem talpáról a szemölcsöt?
- Hogyan tudom fájdalom nélkül eltávolítani a szemtapaszt a kislányom szeméről?