Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? (tudásbázis)
A hagymás rostélyost lehetne sertés tarjából. Nyilván a páctól nem lesz belőle marharostélyos, de valószínűleg nem lenne zavaró.
A tatár sem egy sokgyerekes család vacsorája heti gyakorisággal, de egyébként is szerintem a varázsához hozzátartozik, hogy pincér tálalja fel és keveri kérésre össze.
Egy recept 4 személyre 25 deka bélszínt ír. Egy hús-webboltban ez kb. 1700 Ft lenne, a bélszín 6500 Ft-os kilós ára alapján.
Hát, nem egy pizza...
A tatárbeefsteaket meg a hagymás rostélyost én is nagyon szeretem.
Sertésből én sem enném meg, nem ajánlatos nyers sertéshúst enni, bár úgy hallottam, hogy Németországban simán eszik sertésből. Igaz, itthon is megtörténik.
Kár,hogy olyan iszonyú drága a bélszín, illetve lehet, hogy csak az én pénztárcám lapos hozzá :-)
Nagyon sok helyen hátszínből csinálják. Ami alapvetően nem baj, ha nem bélszínént akarják eladni :S
Viszont olvastam már valami fórumon, hogy disznóból készítik, azt azért nem enném meg :(
Elvileg az étteremben is körülrakják a húst a kiegészítőkkel, és magad ízesíted.
Én szeretem, ha a pincér összekeveri ott előttem, de én mondom, miből mennyit kérek.
A hagymás rostélyos pedig néha beleférhet...
A tatárbifszteket szeretem, de régen jutottam már hozzá.
Majd esetleg ha étterem közelében járok és ráérek, meg pénzem is van rá, mert a fiam egyikre sem vevő, illetve a tatárbifsztekkel vesződjön a séf.
Én erre nem vagyok különösebben büszke, és nem népi-nemzeti okokból nem...
de nem akarom elrontani az étvágyatokat. Mint már írtam, nem fogok hizlalt májat enni, még a nem hizlaltat is csak ritkán eszem.
Viszont egyre inkább meggyőződöm arról, hogy ideje lenne nem sajnálni már a pénzt egy üveg jóféle whisky-re. ☺
Tudtok élni :)
Mi Spanyolországban kaptunk előételnek egy kis libamáj pástétomot, pedig nem is kértük, és nem volt egy elit hely. De az étel nagyon jó volt.
Pont erről beszélek! Nagyanyám nagyon büszke volt, hogy Nagy Lajos király idejében "négy tenger mosta Maygarország határait"-hát elég erőltetett szempont, mindenesetre benne volt az Adria is, ahol a szerbek és a horvátok élnek ma is, annak idején simán meghódítottuk őket. Amikor aztán bennünket hódítottak meg, az bezzeg nem tetszett... :D
József Attila meg is írta, "anyám kun volt, apám félig székely, félig román", a kunok, de még inkább a jászok ma is ünneplik a népcsoporthoz való tartozásukat. Az erőltetett magyarkodás az, ami nálam kihúzza a gyufát. Nem Rád vonatkoztatva, hanem a nagy magyar konyhára, a 11 magyar kutyafajtára, azokra, akik magyarkodnak, a kezdőbetűt a helyesírási szabályok ellenében is és azért is nagynak írják, de még a saját népzenénket sem ismerik és roma gusztusra mulatnak.
Jó kis olvasztótégely lett itt ez az ország, és nincs is ezzel semmi baj. Kicsi helyen sok jó nép elfér, és óhatatlanul összeolvadnak itt-ott. Kibogozni is nehéz lenne, mi is a magyar, és aligha van olyan, aki ez alatt a rövid ezerszázötven év alatt minden ízében megőrizte a "vérvonalat".
Szerintem imádni fogjátok ;)
Tegnap kaptam egy üveg chilis borkocsonyát, szerintem menne a whiskey-s májhoz.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Ha szeletelve veszek felvágottat, rendszeresen belevágják a végét. Van erre valami szabály, hogy hány deka alatt nem lehet beletenni?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- Hogyan kell sütni a jó kacsamájat?