Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? fórum

Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
97. Guruljka (válaszként erre: 96. - Guruljka)
2018. máj. 24. 00:05
(A hátszín ára ugyanitt kb. a fele...)
96. Guruljka (válaszként erre: 95. - Bözsi néni)
2018. máj. 24. 00:03

A hagymás rostélyost lehetne sertés tarjából. Nyilván a páctól nem lesz belőle marharostélyos, de valószínűleg nem lenne zavaró.


A tatár sem egy sokgyerekes család vacsorája heti gyakorisággal, de egyébként is szerintem a varázsához hozzátartozik, hogy pincér tálalja fel és keveri kérésre össze.


Egy recept 4 személyre 25 deka bélszínt ír. Egy hús-webboltban ez kb. 1700 Ft lenne, a bélszín 6500 Ft-os kilós ára alapján.


Hát, nem egy pizza...

2018. máj. 23. 23:00

A tatárbeefsteaket meg a hagymás rostélyost én is nagyon szeretem.

Sertésből én sem enném meg, nem ajánlatos nyers sertéshúst enni, bár úgy hallottam, hogy Németországban simán eszik sertésből. Igaz, itthon is megtörténik.


Kár,hogy olyan iszonyú drága a bélszín, illetve lehet, hogy csak az én pénztárcám lapos hozzá :-)

94. michelle.r (válaszként erre: 88. - Guruljka)
2018. máj. 23. 20:06

Nagyon sok helyen hátszínből csinálják. Ami alapvetően nem baj, ha nem bélszínént akarják eladni :S


Viszont olvastam már valami fórumon, hogy disznóból készítik, azt azért nem enném meg :(

93. Guruljka (válaszként erre: 91. - Globus)
2018. máj. 23. 18:03

Elvileg az étteremben is körülrakják a húst a kiegészítőkkel, és magad ízesíted.


Én szeretem, ha a pincér összekeveri ott előttem, de én mondom, miből mennyit kérek.

92. ab61752c45 (válaszként erre: 91. - Globus)
2018. máj. 23. 18:03
mi szeretjük,de már nem vesződök vele.a kocsmában finomat lehet karácsonyra rendelni.
91. globus (válaszként erre: 88. - Guruljka)
2018. máj. 23. 17:58
Nekem is, esetleg vendéglőben. Mivel soha nem készítettem, nem kóstoltam, azt sem tudom, milyennek kellene lennie. Halászlét csak akkor főzök, ha itthon van az illető, aki megeszi. Ő feladata kóstolgatni, mert én a számba nem veszem :)
90. ab61752c45 (válaszként erre: 87. - Globus)
2018. máj. 23. 17:58
hát hagymás rostélyost én sem igen ettem máskor,lehet,hogy egy kiszuperált tehénből csinálták,mert kemény volt.rengeteg pirított hagymával,sült krumplival.
2018. máj. 23. 17:58

[link]


Lehet sertéstarjából is.

88. Guruljka (válaszként erre: 87. - Globus)
2018. máj. 23. 17:56

A hagymás rostélyos pedig néha beleférhet...

A tatárbifszteket szeretem, de régen jutottam már hozzá.


Majd esetleg ha étterem közelében járok és ráérek, meg pénzem is van rá, mert a fiam egyikre sem vevő, illetve a tatárbifsztekkel vesződjön a séf.

87. globus (válaszként erre: 82. - Ab61752c45)
2018. máj. 23. 17:53
Ezek közül a palacsintát ismerem, többit életemben nem ettem :)
86. Guruljka (válaszként erre: 76. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 15:04

Én erre nem vagyok különösebben büszke, és nem népi-nemzeti okokból nem...


de nem akarom elrontani az étvágyatokat. Mint már írtam, nem fogok hizlalt májat enni, még a nem hizlaltat is csak ritkán eszem.


Viszont egyre inkább meggyőződöm arról, hogy ideje lenne nem sajnálni már a pénzt egy üveg jóféle whisky-re. ☺

85. ab61752c45 (válaszként erre: 84. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 14:17
affenét a cég fizette.először volt dínomdánom,mindenki kapott egy üveg finom bort,aztán borkóstoló,elég pocsék kajával,a végén semmi.kell a főnök jachtjára.
84. PöttyösPanka (válaszként erre: 82. - Ab61752c45)
2018. máj. 23. 14:09

Tudtok élni :)

Mi Spanyolországban kaptunk előételnek egy kis libamáj pástétomot, pedig nem is kértük, és nem volt egy elit hely. De az étel nagyon jó volt.

83. ab61752c45 (válaszként erre: 81. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 14:04
bizony,hogy az.ezért vesződött reggel,este vele,hogy egy ingyenélő ellopja.
82. ab61752c45 (válaszként erre: 76. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 14:02
egyszer ettem magam tele libamájjal.céges kiránduláson voltunk,megbeszéltük a munkatársnőmmel mit kérünk.előételnek libamájat,utána hagymás rostélyost,végül túrós palacsintát.azt hittük kihoznak,egy két szelet májat,de akkorát hoztak,mint a két tenyerem.igaz kicsi kezem van.ráadásul meg kellett kóstolni a szomszéd tatár bifsztekjét,az is jó volt.a rostélyos nem annyira,de megettük,a végén a három palacsintát is. mindenki nézte mi fér belénk.azok jártak jól,akik hárman-négyen tálat rendeltek,a maradékot becsomagolták nekik.
81. PöttyösPanka (válaszként erre: 80. - Ab61752c45)
2018. máj. 23. 13:55
Ez szomorú :(
80. ab61752c45 (válaszként erre: 78. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 13:53
de még olyat sem,még azok is mások.az anyám tömött kacsát vett,az sem volt olyan.mikor még bírta tömte a kacsákat,képzelheted,mikor egy éjjel ellopták.szegény sírt.mondom egyeseknek ló lakomájuk volt ingyen.a rendőrök meg miért foglalkoznának a szegény öregasszony kacsájával.
79. michelle.r (válaszként erre: 74. - Ab61752c45)
2018. máj. 23. 13:52
Amennyiben a különb a különböző rövidített változata, úgy igen ;) De nem hinném, hogy jobbak vagyunk másoknál.
78. PöttyösPanka (válaszként erre: 77. - Ab61752c45)
2018. máj. 23. 12:58
Az biztosan kiváló volt. Olyat csak akkor ehetsz megint, ha magadnak neveled.
77. ab61752c45 (válaszként erre: 76. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 12:45
olyat,mint a nagyanyámé,lassan 40 éve,sose ettem.
76. PöttyösPanka (válaszként erre: 73. - Guruljka)
2018. máj. 23. 12:42
Hát egy kicsit eltértünk a témától. De ha már előkerültek azok a dolgok, amikre a magyarok büszkék lehetnek, hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához: a hízott liba- és kacsamájra joggal vagyunk büszkék, hiszen a franciák, a nagy májfogyasztók a felhasználásuk jelentős részét innen fedezik. (Persze biztos nem őshonos magyar libák és kacsák :D) Ebből következik, hogy én még nem is ettem első osztályú májat, mert az mind viszik külföldre, ami meg marad, azt adják el nekünk.
75. ab61752c45 (válaszként erre: 73. - Guruljka)
2018. máj. 23. 12:41
hogy lenne olyan,hogy tiszta magyar,senki sem hagyta otthon a családcsinálóját.
74. ab61752c45 (válaszként erre: 73. - Guruljka)
2018. máj. 23. 12:39
a magyarkodást utálom.mindenkinél különbek vagyunk,mondják egyesek.
73. Guruljka (válaszként erre: 67. - PöttyösPanka)
2018. máj. 23. 12:30

Pont erről beszélek! Nagyanyám nagyon büszke volt, hogy Nagy Lajos király idejében "négy tenger mosta Maygarország határait"-hát elég erőltetett szempont, mindenesetre benne volt az Adria is, ahol a szerbek és a horvátok élnek ma is, annak idején simán meghódítottuk őket. Amikor aztán bennünket hódítottak meg, az bezzeg nem tetszett... :D

József Attila meg is írta, "anyám kun volt, apám félig székely, félig román", a kunok, de még inkább a jászok ma is ünneplik a népcsoporthoz való tartozásukat. Az erőltetett magyarkodás az, ami nálam kihúzza a gyufát. Nem Rád vonatkoztatva, hanem a nagy magyar konyhára, a 11 magyar kutyafajtára, azokra, akik magyarkodnak, a kezdőbetűt a helyesírási szabályok ellenében is és azért is nagynak írják, de még a saját népzenénket sem ismerik és roma gusztusra mulatnak.

Jó kis olvasztótégely lett itt ez az ország, és nincs is ezzel semmi baj. Kicsi helyen sok jó nép elfér, és óhatatlanul összeolvadnak itt-ott. Kibogozni is nehéz lenne, mi is a magyar, és aligha van olyan, aki ez alatt a rövid ezerszázötven év alatt minden ízében megőrizte a "vérvonalat".

72. ab61752c45 (válaszként erre: 57. - Guruljka)
2018. máj. 23. 10:48
ahány nép volt az országban,általában otthagyta az ízeit,főztjeit is.mondjuk az oroszok itt nem annyira.
71. ab61752c45 (válaszként erre: 66. - Guruljka)
2018. máj. 23. 10:43
ez nagyon így van,de nem sorolhatom,mert akkor kitiltanak.
70. PöttyösPanka (válaszként erre: 69. - Michelle.r)
2018. máj. 23. 10:25
Már én is szemezgettem ezekkel a borkocsonyákkal, de még sosem kóstoltam. Biztos fincsi.
69. michelle.r (válaszként erre: 61. - Bözsi néni)
2018. máj. 23. 10:03

Szerintem imádni fogjátok ;)


Tegnap kaptam egy üveg chilis borkocsonyát, szerintem menne a whiskey-s májhoz.

68. PöttyösPanka (válaszként erre: 60. - Bözsi néni)
2018. máj. 23. 06:50
Láttam egyszer Jamie Oliver magyar ihletésű ételét :D Maradjunk annyiban, hogy nem jött át neki a lényeg. Attól, mert egy szelet húst leöntesz paprikás szósszal, az még nem lesz pörkölt :D
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook