Szegény szurikáta :( (beszélgetés)
A kutyának ott jó, ahol a gazdája van.
Ha bent vagyok, bent van velem, ha kimegyek, jön utánam, árnyékként követ.
Mi a jobb vajon?
Bentről sóvárogni kifele a gazda mellől a "szabadság" felé, vagy kintről sóvárogni befele a gazda felé?
Szerintem elég nyilvánvaló a válasz.
Na igen :D Ha láncra van kötve, abból esetleg ki tud bújni vagy ha erős kutya, el is szakítja a láncot.
De a hobbi állatvédők tuti állatkínzásnak minősítik :D
Már kezdtem aggódni, hogy eltűnt a fórum.
De hála égnek megvan :)
Sikerült már emlékművet állítani az állatnak, a fiút pedig nevelőintézetbe juttatni?
Ha félsz a kutyáktól, akkor nem biztos, sőt nem is valószínű, hogy képes leszel higgadt értékelésre, ha megjelenik a színen egy nem túl barátságos eb. De lehet, hogy még akkor sem, ha barátkozni akar a kutya. A fóbia már csak ilyen.
A kutyatartóknak a kutyafuttatókon kívül pórázon kellene tartani az ebeket, kívül tartani őket a gyerekjátszón és összeszedni utánuk a salakanyagot, mert kész szégyen, ami a lakótelepi járdákon van. Szerintem ez lenne a kulturált együttélés alapja.
"Elhiszem, hogy te úgy gondolod, hogy neked már úgyis mindegy arra a pár évtizedre, amit még itt töltesz, de én szeretnék egy élhető bolygót hagyni az unokáimra. Lehet, hogy most hirtelen nem látod az összefüggést a kutyagyűlölet és a környezetszennyezés közt, de pont ez a nemtörődömség az, mi az állatokat veszélybe sodorja. Ugyanis feltételezem, hogy ha a kutyákat utálod, akkor más állatokkal sem vagy figyelmesebb. Biztos vagyok benne, hogy minden gondolkodás nélkül taposol el olyan rovarokat, amik védettek, ha az utadba kerülnek, és még csak fel sem merül benned, hogy micsoda kárt teszel. És sajnos nem te vagy az egyetlen ilyen apatikus ember."
Szó szerint ezeket írtad rólam. Idéztem. Feltételezel, aztán már biztos vagy benne, hogy gondolkodás nélkül taposok el védett rovarokat. Ezeket te írtad. Rólam.
Mi alapján? Azt írtad: "feltételezem..."
Szóval beszélhetsz te mellé, meg összevissza, akkor is sértegettél, vádoltál és rágalmaztál.
Bármit feltételezhetsz rólam, magadban. De nyilvánosan nem vádolhatsz, nem sértegethetsz és nem ronthatod a jóhíremet, mert ha nem tudnád, az törvényszegét, amit a bíróság bírsággal sújt!
A "nem kedvelik" és a "nem kedvelem" közötti különbséget nem fogom most elmagyarázni neked.
A nem kedvelés egyébként sem jelenti azt, hogy valaki utálkozik.
Felvállalom, amit írtam. Amit te akarsz belemagyarázni, azt nem. Azt a te ferdítésed.
"És még csodálkoztok, hogy nem kedvelik a kutyásokat."
Itt utálkoztál, és itt írtad, hogy nem kedveled a kutyásokat. De persze csak finoman, hogy tudj viszakozni. Még a véleményedet sem mered felvállalni?
:D
Aztán meg majd jól meddők leszünk :D
A lejárt gyógyszereket összegyűjtöm, a használt olajat is és más veszélyes hulladékokat (pl.festék), és évente egyszer - amikor gyűjtik - el szoktam vinni a gyűjtőhelyre. Mindig értesíti a lakosságot az önkormányzat előtte, hogy mikor és hol szedik ezeket a hulladékokat.
Nálunk szelektív hulladékgyűjtés van, más kukába megy a papír, a műanyag és a fém hulladék, ezért már eleve így gyűjtjük otthon.
Nem járok személyautóval, mert az is rettenetesen szennyezi a környezetet.
Szóval, amit tudok, megteszem. De pl. a mosás, mosogatás, az ember biológiai funkciói (kiválasztás, erre céloztam az előbbi hozzászólásban) mind-mind szennyezik a környezetet.
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- Nincs csúnya nő, csak szegény...
- A szegénység megöli a szerelmet?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?