Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szederlekvárt el lehet tenni maggal? fórum

Szederlekvárt el lehet tenni maggal? (tudásbázis)


2017. aug. 11. 06:25
Egyszer passzírozás nélkül tettem el..Megbántam, zavart a mag. Azóta passzírozva teszem el (igaz, én a ribizlit is).
2017. aug. 9. 16:10

Feléleszteném a témát.

Most kezd csak érni.

Azt sejtem én maggal fogom eltenni. De ahogy érik, nem kizárt lesz egy adag amit átpasszírozok.

Ennek amikor eszem a " bokorról ", nincs kesernyés utóíze. ( imádom hogy szedem le és eszem is )

Azért nem akarom passzírozni...

2014. júl. 2. 09:51
Mag nélkül selymesebb az íze, de maggal is finom. Ki hogy szereti?
2014. júl. 1. 10:53

Én tavaly tettem el, de átpasszíroztam. Először megmostam, leturmixoltam, így könnyebb volt a szűrőn evőkanállal átnyomkodni.


Én a málnát és az epret is így szoktam, mert nem szeretem ha ropog a lekvár. Kicsit melósabb így, de szerintem megéri.


A szederlekvár isteni lett egyébként, túrós palacsintát öntöttem vele nyakon (kicsit folyósabbra szoktam főzni), illetve túróval kikeverve nagyon fini túrókrém lesz, valamint joghurtba is isteni. Ja, én cukrot sem teszek bele (semmibe se), úgy főzöm ki natúr ahogy van.


Jó étvágyat :)

5. ec7efbffe4 (válaszként erre: 3. - Anka71)
2014. júl. 1. 05:47
Én is így vagyok vele,nagyon finom lett,de mag nélkül szerintem mennyei lenne.
2014. jún. 30. 21:30
igen
2014. jún. 30. 17:03

Én tavaly maggal csináltam. Finom lett végülis.

Most viszont lehet, hogy megpróbálnám paszírozva.

2014. jún. 30. 16:13
Még sose csináltam és nem is ettem szeder lekvárt, de most termet valamennyi és csinálnék lekvárt, , dzsemet belőle, csak azt nem tudom ,hogy amaggal együtt kell, vagy valahogy kiszűrni belőle a magokat?
2014. jún. 30. 16:11
Szeder lekvár maggal?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook