Szarvasi program (beszélgetés)
Tanösvény?
Meg tudnád mondani, azt merre kell keresni? Talán az Erzsébet-ligetben?
Igen, nagyon jól éreztük magunkat Gyulán is, a szökőkutaktól el voltunk ragadtatva, nappal és este is nagyon hangulatosak voltak a kis terek, a kivilágítás.
Gondoltam rá, hogy megint oda vinném el az unokákat néhány napra, de azért jó lenne, ha más városokat is megismernének a közelben.
Az meg külön buli nekik, hogy ott is alszunk!
Szóval, a hajó nem az Arborétumból indul? Bizony, akkor én rosszul emlékszem, nagyon régen voltam ott, mikor még a saját gyerekeim voltak kicsik.
Távolabbi városokat /pl.Hajdúszoboszló/ nem szeretnék velük megcélozni, egyelőre maradunk kb.80-100 km-es körzetben.
Később majd a hegyekbe is szeretném felvinni őket.
Jól most nem ismerem, 2003-ban voltam még ott főiskolán, akkor a hajókázás nem az Arborétumtól indult. És tetszett a szökőkút-komplexum Gyulán? :)
Akkor pl. Hajdúszoboszló még talán-talán, vagy Békéscsaba, szeretett városom :)
Én is jártam Szarvason,nekem nagyon hangulatos,de kicsi város,talán emiatt is hangulatos,és mikor ott voltam,abszolút nem volt zsúfolt.
Nagyon szép hely.
Arborétum az gyönyörű és nyáron van egy kis hajó a Körös holtágáról indul,amiről gyönyörű a kilátás.
Arról meg lehet tekinteni az egyébként nem látható különleges fákat.
Ebédelni,a város szélén egy halászcsárdába tértünk be,nagyom finom ételeket készítenek.
Egy csodálatos napot töltöttünk itt!
Látok a térképen olyat, hogy "Erzsébet-liget". Ott mi található?
És a szárazmalom meg van még? Valamikor régen jártam ott, klassz volt!
Aranyos vagy, de tavaly Gyulára vittem őket szintén 4 napra.
Kocsink nincs, busszal vagy vonattal megyünk.
Ha jól ismered Szarvast, azt meg tudnád mondani, hogy a vízibiciklizlési lehetőség a Holt-Körösön szintén az Arborétum területéről indul? Mint a sétahajó?
Arborétum mindenképpen lehet egy jó 4 órás program:)
De 3-4 nap az már sok, elég kisváros ez, viszont szép. Tanácsolom, hogy menjetek át más városba is egy reggel, például Gyulára a gyulai várhoz, vagy egyéb. Szarvast ismerem, jó az Arborétum de ezen és a történelmi Magyarország középpontján kívül nincs sok látnivaló, főleg 2 gyerekkel.
Két kisgyerekkel megyek, ezért szeretném tudni, mit lehet ott kezdeni 3-4 napon keresztül.
Tudom, hogy a Holt-Körösön lehet sétahajózni, egy is jó egy programnak.
De még mindig kevés!
Pont a neten láttam, hogy van strand is, amit nemrégiben újítottak fel.
Saját tapasztalatot szeretnék valakitől hallani.
Köszönöm, más?
A strandot ismeritek?
Segítséget szeretnék kérni egy 3-4 napos szarvasi program összeállításához.
Nem most lenne, majd júniusban.
További ajánlott fórumok:
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Béres Alexandra: Súlykontroll program
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nekem a Balaton a Riviéra.../települések, programok, látnivalók /
- Érdemes-e szarvasi, porcelán kiöntős (Seherezádé tipusú) kávéfőzőt venni?
- Akik a Szarvasi főiskolára jelentkeztek és felvették, gyertek beszélgessünk