Érdemes-e szarvasi, porcelán kiöntős (Seherezádé tipusú) kávéfőzőt venni? (tudásbázis kérdés)
Olyat, ami 15 barral, nem többel és nem kevesebbel főzi le a kávét. Lehetőleg frissen őrölt kávéból, nem bolti őrleményből, mert az nem ezekhez, azaz nem az espressóhoz vannak őrölve.
A legjobbak a darálós gépek, mert saját maguknak megfelelő szemcsefinomságra őrölnek, de egy 40 ezer körüli, 15 baros krupps gép jó alternatíva lehet, de kell hozzá hozzá való őrlő is, az kb. 15-20 ezer lehet.
NEM a boltban kapható trancsírozós őrlők, semmiképpen.
De egy Juránál nincs jobb :-)
Mindenki mást szeret. Egy kolléganőm például simán iszik melegített kávét, én nem, mert szerintem az rossz.
Meg az is fontos, hogy milyen kávét tettél abba a gépbe és főleg, milyen őrlésűt, mert az üzletekben kapható őrlemények nem 15 báros géphez vannak őrölve és ez rengeteget számít.
Onnan, hogy ittam azzal készült kávét és nem ízlett. Onnan, hogy nem tud eszpresszót inni.
Onnan, hogy minden nyílt lángra felrakós típus "elégeti" a kávét a túl nagy hőtől és nem jön ki a megfelelő zamat.
Onnan, hogy nem a megfelelő idő alatt folyik át a kávén a víz.
Volt egy kérdés, amire válaszoltam, a magam ízlése szerint.
Neked is ezt kellett volna tenned. Nem egy másik embernek elmondani, hogy de, de rosszul gondolod, ami neked nem ízlik, az jó.
Más a véleményem.
Nekünk bevállt, 3 éve használjuk. A szüleim is pár évtizede csak ilyet használnak. Lehet hozzá alkatrészeket, kiöntőt venni.
Én ajánlom!
További ajánlott fórumok:
- Melyik kávéfőzőt érdemes venni?
- Érdemes elvinni nyaralásra a kávéfőzőt?
- Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Új gázszolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatokat kérnék! Érdemes-e átlépni?
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?