Szar anyának érzem magamat, mert akkor vagyok jól, ha a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az ingatlan eladása nem megoldás, mert azzal az egész család nagyon rosszul járna, legrosszabbul én. A bátyja nem tud, de talán inkább nem akar hatni rá, foglalkozni vele így a meggyőzéssel magamra maradtam. Meggyőzni nem tudom, mert minden érvemet lesöpri.
Én is úgy látom, hogy marad a kiböjtölés. A többet tanulás értelmetlenség, mert örülök, ha azt a 3 nyögve-nyelve haladó tanfolyamot elvégzi az általa elképzelt jövőképének megfelelően. Remélem, a barátnőjét nem akarja ideköltöztetni, mert azt minden áron megakadályozom. Külföldre menni biztosan nem fordult meg a fejében ami jobb is, mert akkor eggyel kevesebb ember lesz, aki megtermeli a nyugdíjakat. :D
Erélyesebb már nem tudok lenni. Megmondtam, hogy nem kell a pénze, de állja úgy a saját élelmezését, hogy nekem is jusson belőle, ahogy én juttattam neki, amíg dolgozott! Ez a gyerek sose fog felnőni. Már az is megfordult a fejemben, hogy nem is az én fiam, hanem elcserélték a kórházban ...
A kényelmi igényeit két féleképpen törheted meg, ha kiszorítód a mamahotelból, pl kisebbre cseréled a házat, ami neki már nem lenne komfortos. Vagy ha többmindre ráveszed akár a tesvére lévén, hogy legyen motíváltabb, aktívabb.
Ha tovább tanulás ad neki olyan motívációt, hogy saját lábára álljon, akkor megéri kiböjtőlni ezt az időszakot. Sőt ved rá, hogy még többet tanuljon, hogy még több szabadidejét lekősse, hogy még kevesebbet legyen otthon.
Mindezt kiegészítheted azzal, hogy találjon ki magának egy jövőképet. Legyen tervek között barátnő, külföldi karrier.
Az emelkedő költségek miatt legyél erényesebb. Ha pénzt nem akar beleadni, akkor a számlák befizetésért és a saját étkezésért legyen ő a felelős. Felnőtt emberként, felnőtt életet kell élnie.
Párnapja futottam bele két álláshírdetésbe. Egyik magyarországi napelemek telepítését végzi, 850e Ft.
A másik magyarcég, de részben németben építenek konstrukciókat 2-3 hetes ingázással, 2300-2800€.
Anyagi problémái vannak, vagy kényelmi igénye van? Amúgy a rezsi miatt érdemes lenne nyíltabb kérdés formájában felvetni a költség megosztását, mert drasztikusan fognak emelkedni az árak.
És anyuka ezért cserébe mos, főz, takarít a nagy fiának...
Ki tulajdonában van a lakás amiben éltek?
Eddig hány munkahelye volt?
Egyébként nem hülye. Miért melózzon, hiszen soha nem fog összehozni annyit, hogy saját lakása legyen, az anyuka meg eltartja.
Az anyuka nem köteles az egészséges, munkaképes gyermeket 25 év fölött tartani. Ki kell rúgni, ha tartatja magát és cselédnek néz!
Nem itelkezes volt, hanem velemeny. Es ahogy olvasom, a vallomastevo maga is igy latja.
Amugy ahogy latom, sokan ugy ertelmeztek, hogy a gyermek hazajar es akkor zavar. En rogton azt gondoltam, otthon el. Anyuka nyakan.
Ha azelőtt alapból nem ilyen volt ,akkor van remény hogy észhez tér.
A bátyja nem tud neked segíteni valahogyan,,vagy valami családi összefogás?
További ajánlott fórumok:
- Egész nap reszket a gyomrom, erősen ver a szívem, reszket a kezem, rossz a közérzetem és fáradtnak érzem magamat...Mitől lehet ez?
- Mit tegyek, ha sokszor nem érzem már különlegesnek magamat? Mi az oka?
- Vajon mitől lehet, hogy túlsúlyosnak látom magamat, pedig a kilóim alapján nem vagyok az?
- Ki vagyok én? Akinek mások látnak, vagy akinek magamat látom. Külső-belső.
- Hülye vagyok, mert nem tartom magamat a népi bölcsességhez,...
- Ha valahol valami hiba merül fel, hajlamos vagyok magamat...