Ki vagyok én? Akinek mások látnak, vagy akinek magamat látom. Külső-belső. (beszélgetés)
1. Amilyen vagy.
2. Amilyennek látszol.
3. Amilyen szeretnél lenni.
4. Amilyennek szeretnél, ha látszódnál.
Nagyon sok minden meglátszik rajtunk (mozgásunkon, arckifejezés, beszéd, stb.) abból, amit gondolunk saját magunkról.
Másrészt ahogyan viszonyulnak mások hozzánk, és akaratlanul is úgy viselkedünk mi is velük szemben, azt a véleményt is a mi jellemzésünkre mondja ki, esze ágában sincs észrevenni, hogy önmagát látja bennünk!!! :))
Éppen ezért az egyik ember ilyennek, a másik másnak lát, gondol minket. A lényeg: te milyennek látod, gondolod önmagad. Ha az nem tetszik, azon csak te tudsz változtatni. Hogy mások mit gondolnak rólad, az ő dolguk. :))
Lényegre törő kérdés.
Mások a saját referenciájuk által ismernek és értelmeznek dolgokat(engem),mindenki egyedileg,nincs kettő egyforma.
Én a saját referenciám által ismerem a dolgokat(magam),nem azonos a mások értelmezésével.
Minél több információm van,annál pontosabban be tudom azonosítani azt a dolgot,amit szeretnék véleményezni.
Ha a forrás hiteles.
Weöres Sándor: Ki minek gondol, az vagyok annak...
Ki minek gondol, az vagyok annak…
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.
S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
Rajtam látsz törvényt saját magadról.
Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.
Szemem tavában magadat látod:
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Ha megjön 1-3 napig csak feküdni tudok hányingerem van, gyenge vagyok és szabit kell kérnem mindig. Valakinek hasonló? Tippek?
- Szar anyának érzem magamat, mert akkor vagyok jól, ha a...
- Vajon mitől lehet, hogy túlsúlyosnak látom magamat, pedig a kilóim alapján nem vagyok az?
- Hülye vagyok, mert nem tartom magamat a népi bölcsességhez,...
- Ha valahol valami hiba merül fel, hajlamos vagyok magamat...