Számlanyitás külföldön családtagnak (beszélgetés)
tizenmilliós összeg nem érné el az adókötelezettség határát??
ezt hogy érted?
Norvégiában 2.5% körüli kamat lenne, de a saját nevükre nem nyithatnak, csak az akinek itteni személyi száma van, az meg nincsen munkaszerződés nélkül.
A biztonság miatt akarnák, nem bíznak a magyar bankokban ill. a magyar államban.
Ausztriában 100% , hogy igen, de személyesen kell ott lenni.
Nem is a nagyobb kamat, hanem a biztonság miatt szoktak ott elhelyezni pénzt, mert a levonások, kiutazások miatt anyagilag ott vagyunk, mintha itthon lenne.
Kivétel, amit az előbb írtam.
és a magyar adóhatóság tekintetében nem aggályos ez egy kicsit?
nem kéne ezután valami jövedelemadót fizetni?
Ezt a részét értem, de nyűgös ügy, mert nem a legszabályosabb.
Meg kell értetni velük, hogy nem játszhattok az ottani szabályok ellen,s nem rövid időre mentetek ki. Mint magyar állampolgároknak, még óvatosabbnak kell lennetek.
Meg kellene érteniük.
És itthon a legjobb a kamat a nyugdíjpénztárnál, próbálják meg azt. Ha ők koruk miatt nem nyithatnak, érdekes lenne, melyik fiatal vállalná fel, hiszen nem az ő pénze.
A férjem anyukája és a férjem testvére kérik 50-50% volt a nyaralóban a tulajdonrészük.
Pl. mi van a ne adj Isten a férjem meghal. Itteni szabályok szerint a gyerek örökrészét zárolják 18 éves koráig, vagyis ennek a számlának is a felét. Gondolom ezesetben nekem kellene kifizetni a sógoromat, anyósomat... de ha nem gondolok ekkora bajra, akkor is problémás...
Muszáj megtudni a többieknek?
A férj anyukája rendben van, de más?
S a férjnek van testvére? Ha igen; kényes a dolog..
Ti mi tennétek?
Norvégiában élünk.
Férjem anyukája és a testvére eladták a közös nyaralójukat, a vételárat szeretnék itteni számlán elhelyezni, viszont az itteni szabályok szerint ők nem nyithatnak számlát. Azt kérik a férjemtől, hogy a saját nevére nyisson számlát, arra ők átutalják a tizenmillió forintot, náluk lenne a bankkártya és a code device ami a netbank használatához kell.
Nekem több aggályom is van az üggyel kapcsolatban, pl. most jó a viszony, de sok év múlva ki tudja mi lesz még... viszont ha nemet mondunk, abból valószínűleg sértődés lesz. De ha igent, akkor még minimum 3-4 családtag is kérhetné ugyanezt...
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Aki külföldön él miért ment ki?
- Hogy élted meg egy közelálló családtag elvesztését?
- Parkinson-kór(-os betegek, családtagjaik)
- Van köztetek olyan akinek családtagja, ismerőse külföldön dolgozik?