Szakmaváltás 30 év kor felett (beszélgetés)
Én is most gondolkodom pályamódosításon. 33 vagyok, diplomás építész. Eddig nagyon szerettem a munkámat, de rengeteg külső körülmény miatt váltanék. :-)
Szeretnék az uram ura lenni, megtanulni esztergálni, marni, és dolgozni a cnc gépünkkel, és beletanulni abba, amit a férjem csinál, sőt, egyéb tanulmányokkal ki is egészíteni azt. (Ne higgye má' mindent ő tud jobban!)
bármikor lehet váltani, ambíció kérdése
amikor a lakást parkettáztattuk, nő volt aki lerakta a hagyományos parkettát, a szemem csak kerekedett, amikor mesélte, hogy titkárnőből lett parkettás, gyönyörűen dolgozott, mert imádta a munkáját, kb. 40 éves volt
Én is most gondolkodom pályamódosításon. 33 vagyok, diplomás építész. Eddig nagyon szerettem a munkámat, de rengeteg külső körülmény miatt váltanék.
Szeretnék a "magam ura" lenni és virágboltot nyitni. Nem főnök akarok lenni, én lennék a virágkötő :)
Úgy érzem boldog lennék.
Szia Roberta,
én diplomásként váltok, merész lesz, de nagyon izgalmas és remélem, jobb lesz.
Sziasztok!
Hátha sikerül a topicot újjáéleszteni, van itt valaki, aki diplomásként pályát vált vagy módosít?:) Érdekelne hogy miről mire, és főleg, hogy miért? Megélhetés vagy munkalehetőség hiánya miatt vagy belső indíttatásból?
Hosszútávon az tenne boldoggá, és tudom, hogy a városunkban igazából 2 van. Egy nem hirdeti magát, mert inkább a másik szakmájában van, a másik meg vidékről jár.
Nagyon szeretném, de előbb nyerek a lottón, és sajnos azt sem tudom, van e levelező belőle, illetve nem alapszakon indítanak e, mivel már van diplomám.
Sajnos ez mindenhol így van.
Az adott ismerősre írják ki a pályázatot, ilyet én is ismerek.
Igen, nagyon szeretem. Bár ebben az évben visszajelentettem magam a saját cégbe, mert a szakmában elvárás a 12 óra éjszaka is, az most nem megy.Férjem dolgozik este jön haza, és a 3 fiú közül kettő még kisebb, így éjszakára nem hagyhatom őket magukra. Bár nagyon jól jönne a bevétel +ban. Két és fél hónapig dolgoztam, szétesett a háztartás, és ami a legnagyobb baj volt, hogy a gyerekek anya/apa nélkül elkanászodtak. És mindezt, havi 90 ezer forintért.. Így marad a pedikűr, házhoz megyek, mert egy szalonban nagyon drága a bérlés, és ebben a szakmában is Dunát lehet rekeszteni..Ebből sincs annyi bevétel, hogy megéljek belőle.
Aki gyesen van, és szeretne visszamenni számítson arra, hogy megszűnt a 8 órás munka. Szinte minden területen elvárás, hogy késő délutánig bent legyen az ember, vagy 2-3 műszak.ha csak nem sikerül egy közalkalmazotti állást kifognia.
Senkit nem érdekel, hogy gyerekeid vannak, haza kell menned, vagy épp felügyelet nélkül ülnek a lakásban.
Az új szakma választásnál ezt mindenképpen vegyétek figyelembe.
Sziasztok!
Én is gyed-en vagyok jelenleg és én ugyan vissza tudnék menni dolgozni (23 évig diszpécser voltam, de megszűnt a munkahelyem). Bérletpénztárosként tudtam elhelyezkedni(forgalmistának jelentkeztem, de kimondottan férfit kerestek) de akkor még ennek is nagyon örültem, hiszen gyakorlatilag semmilyen más lehetőség nem volt.
Innen mentem gyed-re 10 hónapja...vissza is vesznek, de a munkaidő reggel 6- este 6-ig tart.
Igaz minden másnap kell menni, de szombaton is.
Nem tudom majd óvodába vinni a kislányomat, hiszen
reggel még , este már nincs nyitva egyik óvoda sem...
Nekem azt javasolták, végezzek el egy dadus képzőt...de az nem az én világom.
Sziasztok!
Engem is foglalkoztat a dolog, de egyelőre nem tudom, mit lenne érdemes tanulnom, vagy mi lenne, amit a jelenlegi végzettségemmel is csinálhatnék. Én most 30 vagyok és jelenleg gyeden. Munkaviszonyom megszűnt, így ha vissza kell mennem dolgozni (még kb 1,5 év), akkor új melót kell keresnem. Idáig minőségbiztosítási mérnökként dolgoztam és szerettem is, csak az a probléma, hogy a hirtelen bejövő minőségügyi problémák miatt sokszor kellett túlóráznom, plussz a bejárás tömegközlekedéssel (faluról), rengeteg időmet elvette, amit később nem akarok elvenni a gyerekemtől. Valami olyan munkát szeretnék, amit 8 órában el lehet végezni (az sem érdekelne, ha kicsivel kevesebbet keresnék). Ti most mivel foglalkoztok, és milyen szakmákban gondolkodtok?
További ajánlott fórumok:
- Állás keresés, pályakezdők, mit kezd az ember egy kopasz szakmával vagy akár érettségivel?
- Melyik szakmával lehet jobban érvényesülni? Fodrász vagy kozmetikus?
- Érdemes elvégezni az ékszerbecsüs képzést? Milyen esélyekkel lehet manapság ezzel a szakmával elhelyezkedni?
- Családsegítő és gondozó szakmával hol lehet elhelyezkedni?
- Mit tegyek, hogy el tudjak helyezkedni 2-3 szakmával és érettségivel?
- A pék szakmával kapcsolatos szakszavak németül