Szakmát tanulni felnőttként - mit, hol érdemes? (beszélgetés)
Tökéletesen érthető volt amit kérdeztél.
Azért is bátorkodtam tapasztalaton alapuló véleményt mondani.
Látom abban egyetértünk,hogy"Nyilván 1-1,5 év alattinak nem érdemes nekiállni."
Minden szakmára igaz,csak teljes odaadással ,szinte hobbyként kell csinálni ,akkor még örömet is okoz.
Melyek azok a szakmák amikben viszonylag gyorsan lehet haladni,ahol az átlagosnál jobb alapkészséggel kezdődik az elsajátítása?
Nem akarlak elkeseríteni ,ilyen szakma nincs.Az úgynevezet "haladás"mindig sikerekkel ,de néha kudarcokkal van teli.
De biztos ezt már megtapasztaltad rövidnek nem mondható életed alatt.
A sokat idézett Murphi bácsi erre azt mondta,hogy szaktudás egyenesen arányos a tönkretett berendezések számával.
Nem pár hétre gondoltam, nem is ezt írtam. Nyilván 1-1,5 év alattinak nem érdemes nekiállni. A nem kell túl sok idő elsajátítani, ennél arra gondoltam, hogy vannak olyan szakmák, aminél sokéves gyakorlattal lehet csak elmondani, hogy valaki igazán jó benne. Arra lettem volna kíváncsi, hogy kinek milyen a tapasztalata, hogy melyek azok a szakmák, ahol ha megvan az alap készség, sőt ez az átlagnál jobb, akkor viszonylag gyorsan lehet benne haladni.
Abszolút értem, amit írtál, csak nem ezt kérdeztem. Nem arra voltam kíváncsi, hogy milyen 3 hónapos tanfolyammal lehet mondjuk 1500 eurot keresni, hanem hogy az adott ún. kézműves szakmák közül mi igényel kevesebb gyakorlatot.
"Olyan szakmára gondolok, ami versenyképes külföldön is,..
amivel gyorsan tud melót találni az ember gyereke,
és nem kell túl sok idő elsajátítani."
Jól összefoglaltad:ne kerüljön sokba,pár hét alatt meg lehessen tanulni,és külföldön alig várják ,hogy Magyarországról jöjjön már valaki melózni a frissen tanult "szakmájával".
Nagyon ne keseredj el de ,hidd el amit pár hét ,hónap alatt el lehet sajátítani az nem szakma,csak a tanfolyam szervező bevételét szolgálja!
További ajánlott fórumok:
- 40 évesen érdemes egy új szakmát tanulni?
- Milyen szakmát érdemes tanulni? Milyen szakra érdemes menni, amivel el is lehet helyezkedni?
- Melyik szakmát érdemes tanulni?
- Érdemes mostanság ruházati eladó szakmát tanulni?
- Milyen szakmát érdemes tanulni?
- Szeretnék új szakmát tanulni, szerintetek mi az amit most érdemes megcsinálni, mert a műkörmöst már nem érdemes legalábbis szerintem?