Melyik szakmát érdemes tanulni? (tudásbázis)
Ennek a két szakmának fiatalkorban valahogy varázsa van..-)
Oh God. Ördögfi szintén kukás akart lenni kiskorában. Most éppen teenager. Még nem merült fel, hogy strici legyen 😇
Én gyerekként kukás akartam lenni.
Teenager korban meg strici.
Aztán semmire se vittem, megöregedtem..-)
A korai álmaim nem váltak valóra..
Szerintem a jövő a számítástechnika minden ága, programozó, de programm fenntartó, válalatoknak egyéni programm , játék programm, de még adatrögzítő is kell mindíg.Valuta pénztáros
Nagyon erős idegrendszer!!
Azt válaszd, amit örömmel csinálsz. Akkor is, ha éppen nem megy jól a szekér. Nehéz előre megmondani, hogy ami ma érdemes, tíz év múlva is az lesz-e.
Nem érdekel a szociális munka,nem bírom az olyan dolgokat,oda erős idegrendszer kell.
Énis ezen gondolkoztam,bolt mindig kell az egy biztos pont. De a pedagógia pl: tanárok is mennek egyre lejjeb,keveset kapnak.
Vaskohászat nem érdekel? Meleg munkahely, ingyen szódavíz, télen melegben vagy és valami pótlék is jár
Inkább végezd el a bolti eladóit, hiszen az nem elsősorban azt jelenti, hogy ülsz a pénztárban, sőt: pultnál kiszolgálsz, vagy majd idővel akár műszakvezető, üzletvezető is lehetsz, vagy egy maszek üzletben teljes körű munkát végezve alkalmazott.
De ha a sorsod később úgy alakul, még a saját üzlet nyitáshoz is feltétel a szakmai végzettség. Többre mégy vele.
Kinek az asszisztense akarsz lenni?
Már oktatás sem lesz hamarosan, a pedagógusok is (hasonlóan az orvosokkal) tömegével hagyják el a pályát. Most folyik a kivéreztetésük.
Nem igazán érzem, hogy jövője lenne.
Végezd el a Szociális gondozó és ápoló sulit. Ilyen képzés mindig indul valahol. A Szociális területen mindig nővér hiány van, ezzel a végzettséggel, egy idős otthonba simán felvesznek.
Fogászati asszisztensen gondolkodtam,de az is sajnos nehéz és sokat kell tanulni,gyakorlatra sem lehet tudni hova helyeznek ki vele,lehet pont kórházba,de rengeteg a latin szó amit az egészségügybe tudni kell. Gyógyszertári asszisztensen gondolkodtam de szerintem az is hasonló tanulás kellene. Meg azt sem tudom hogy az pontosan mit takarna,talán patikus vagy csak a segédje a patikusnak?
Viszont az üzletekben nem is igen kérnek az eladótól végzettséget. Szerintem azt teljesen felesleges elvégezni
A pénzügyel az a gond hogy az nagyon matekos az meg sajnos nálam gyenge,éppen annyira tudnám hogy a vissza járót tudjam. De a pénzügybe nagyon szigorúan veszik,meg elléggé erős iskolákba vannak.
Igen,de mondjuk vannak olyan kisebb üzletek ahol nem kell agyonra dolgoznia magát az embernek,most nem az élelmiszer üzletekre gondolok.
Most akarsz pedagógia irányba menni, amikor már a technikumban végzettek fognak oktatni? A másik meg azért zsákutca, mert elnézve az üzleteket a legkevésbé a szakértelem és a tudás a fontos.
Valami pénzügyi vonal? TB, spedíció, fogászati szakasszisztens?
A szakasszisztens biztos kevesebbet keres mint a bolti eladó, főleg a pénztárosok, viszont kifoghatsz olyan munkahelyet ahol megszakadhatsz. Nem is könnyű elhelyezkedni. A szakasszisztens nem szakad meg a munkába. Nagyon különböző a kettő, az számít leginkább hova húz jobban a szíved.
Oktatási szakaszissztens más néven Pedagógiai asszsztens,érdemes manapság bele kezdeni,a bolti eleadón gondolkodtam még,de valamiért ezt jobban tanácsolják?
További ajánlott fórumok: