Szakember kifizetése mindig előre történik? (tudásbázis)
Meg a nagymamája életkorát is.
fogalmam sincs kinek mi fér bele az árkalkulációjába...és milyen vastag a bőr a képükön....
Örülök, hogy végre van egy támogató vélemény!😊
Szerintem, ha alaposan utána néz az ember, kérdez, kutat, akkor fel lehet erre készülni. És a sajátjára sokkal inkább odafigyel az ember, mint bármilyen szaki. Addig csinálja, míg olyan nem lesz, mint amilyet elképzelt.
Az elvégzett munka után szoktam fizetni.
Én innen próbálok építkezni Börsön, de persze nem értek hozzá.
Lett egy új teraszom, és kellene hozzá 2-3 lépcsőfok betonból kiöntve, bezsaluzva.
Árajánlatokat e-mailben kértem,anyagokat én adom hozzá, s van közte, aki fél milliót kért munkadíjként.
Minden viszonyítás kérdése.
Igazad van, de nem lehetetlen. Tényleg fent van minden a neten, csak bátorság !
Kb. 25 éve, még nem volt netes világ, amikor az előszoba padlóját, ami 15 m2 férjemmel ketten leburkoltuk csempével. 1 hétig tartott a munka, de szép lassan elkészült és nem is lett olyan rossz.
Elképesztő....
Akkor mennyibe kerülhet most egy komplett ház felépítés? 🙄
És azoktól lesz pl. derékszög egy sarokban?
Hagyjuk
Egy 60 nm-es panellakás két legtávolabbi sarka között 5 cm volt a belmagasság különbség. Nem hittem el. Ahogy azt sem, hogy egydarabban lévő 2 méteres polc felakasztása esztétikusan és biztosan mekkora művészet, a 2 méteren belül 1,5 centi volt a különbség.
Asztalos is doktorált a konyhában, fürdőben, ahogy az ajtó cserélős srácok is, vízszintben is legyen, de ne ordítson messziről mennyire ferde a padló és nyitni-csukni is lehessen az ajtókat. Hamar rájöttem mi a .icháért voltak olyan magasak (de véletlenül sem egy magasak) a küszöbök. Copás volt az egész.
Köszi! Akkor láttam már olyat vagy hasonlót. Gondolom az előtétfal gipszkarton
Lassan összeáll a 650ezer :)
Tovább fűzöm...
Ma b.nőmnél bejelentkezett a redőnyös. 20ezret igért és 25ezer lett. Most mondjam meg hogy mit csináljon
Hajtsd el vagy fogadd el. Bizonyára a saját redőnyömet elöbb megnézném, aztán mester, de egy nő ezt nem teheti meg, mert esélye sincs javitani
Hogy én milyen vagyok....Hát ilyen, nem értek a redőnyhöz.
Gázos 20 perc melóért 20ezret kért. Nem tetszik lehet arrébb állni. Örültem hogy volt aki gázkészüléket vállalt és nem csak teljes rendszer felújítást
A kőműves egy szakma, ahogy a festő, asztalos stb is. Egyetértek, nem lehet a tudást, gyakorlatot, tapasztalatot berántani néhány YouTube videóból. Meg lehet csinálni persze, de olyan is lesz. Ennyi erővel lehetne sebészeket is oktatni YouTube videón, megnéz párat az ember hol kell vágni, mivel, mit aztán hajrá irány a műtő lehet "nyiszálni".
Férjemnek van némi köze az építőiparhoz, látott ezt-azz, ügyes a keze, precíz. Nekiállt a kapunak, hogy majd ő lecsiszolja, javítja ahol kell és átfesti
Az egy dolog hogy lassan haladt, de nem is lett tökéletes az eredmény. Persze egy csomó embernek megfelelt volna úgy is, de nekünk bántotta a szemünket. Hívtunk egy festő srácot, ő tudta mit, mivel csiszoljon, javítson, alapozzon, hogy és mivel kenjen és pár óra munka után olyan lett a kapu mintha új lenne. Összehasonlíthatatlan az eredmény.
Elsőre saját lakáson tanulni? Láttam én olyat, olyan is volt :)
Olyat is láttam hogy a kőmívwes odacsapta a maltert, kartecsni elsimitotta és otthagyta hogy kész. Ahogy kiszáradt mehetett rá a csempe és csodálatos lett
Én csak bámultam. Igen, ez kézügyesség és szemmérték
Azt szokták mondani, inkább megkeresem rá a pénzt, minthogy bajlódjak vele
Gondold meg, egy irodista vagy más aki 8-10 órában melózik, mire és hogy fejezné be a lakását
Szoval nem értek egyet veled ebben a tekintetben.
Mindent meg lehet tanulni. Nem agyműtét.
Persze, akinek nincs gyakorlati érzéke az ilyesmihez, annak nem ajánlom, hogy most ezen kezdjen gyakorolni.:)
Egy panel lakás esetén bízhatunk benne, hogy a falak egyenesek. Nem vakoltál még vályog falazatot!?:)
Garancia semmire nincs, figyelni kell és nem bízni senkiben
Én egy nagyon korrekt elektronikus mestert találtam ott. Vitte-hozta szinte semmi pénzért a készüléket, HIFI és erősítő, és javította
További ajánlott fórumok:
- Reálhozam kifizetés
- Hogy győzzem meg a férjem, hogy alkohol problémájával forduljon szakemberhez?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Komoly, nem mindennapi bőrprobléma! - Megoldás? Főleg szakember véleményét, tanácsát...
- Az első szerelmet el kell felejteni - a szakemberek szerint