Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szakember kifizetése mindig előre történik? fórum

Szakember kifizetése mindig előre történik? (tudásbázis)

1 2 3
71. tumbo2 (válaszként erre: 66. - LBO)
tegnapelőtt 11:02
itt is volt olyan,aki bepucoltatta a házát,utána mondta,bocsi nem tudok fizetni.a kedvenc sztorim,mikor mindenki megcsináltatta a szennyvízcsatornát,mert 10 ezerről fölemelték százra.a c család is megcsináltatta a vizes ferivel,akivel én is..mikor végzett,azt mondta,fizetni,azt nem tud.oké,mondta a srác,visszajövünk a géppel,kiszedjük az összes csövet.erre elkezdett sivalkodni az öregasszony,szét akarják rombolni a házát.rögtön előkerült a pénz.szerintük nekik minden ingyen jár,egy napot nem dolgoztak életükben.hacsak a betörést,rablást nem számítjuk annak.de azóta van nyugalom a faluban,mióta börtönben vannak,meg ingyen dolgoztattak egy férfit,azért is jár nem kevésév.
70. tumbo2 (válaszként erre: 63. - Hansika)
tegnapelőtt 10:43
nem tudom,én mindenkiben megbízom.rendes embernek látszott,rendes precíz munkát végzett,bár párszor kiakadt,olyan vacak volt a fal.nem kőművesnek jött,hanem festőnek.de előtte megnézte,hát sok-sok ezer.közelített a millához.
69. tumbo2 (válaszként erre: 66. - LBO)
tegnapelőtt 10:35
az anyagköltséget kérte a festő-de mindenről számlát hozott.
68. LBO (válaszként erre: 67. - Hansika)
tegnapelőtt 07:49
Bizony, mindent okosban akarnak.
67. Hansika (válaszként erre: 66. - LBO)
tegnapelőtt 03:27

Minden munkavällaläs elött a ket fel szerzödest köt egymässal, ami köti öket a birosäg elött.

En ezt a folyamatot igy ismerem.

Nälatok mäs viläg van, szinte minden teren.

Egy autot ha eladsz, akkor a rendszäma lekerül rola.

A vevönek kell uj rendszäm, ha van biztositäs, es a papierok rendben vannak.

Tul sok nälatok a zavarosban haläszäs lehetösege.

Mindent okosban akarnak megoldani.

Ez csak egy pelda, ha nem igy van nälatok, akkor ezer bocsänat.

66. LBO (válaszként erre: 63. - Hansika)
jan. 27. 14:48

Nem azért kéri az anyagköltséget előre mert nincs neki annyija. Egész egyszerűen bebiztosítja magát, ha véletlenül mégsem fizetik ki, legalább az anyagköltsége legyen meg.

Azért ez sajnos sokszor előfordul. Elvégzi valaki a munkát, majd közlik vele, hogy bocs de most ennyit nem tudunk kifizetni.

Az utcánkban lakik egy autószerelő, tudna mesélni... nagyobb munkánál ő is kér anyagköltséget.

jan. 27. 14:30
nem
64. Enissa (válaszként erre: 63. - Hansika)
jan. 27. 14:03

Hansika, itt M.országon van amikor milliókért kell pereskedni a vállalkozóknak.

Ezért kérnek legalább az anyagra zsetont.

63. Hansika (válaszként erre: 60. - Archer84)
jan. 27. 13:53

Nälunk anyagköltsegre sincs elöleg.

Semmire, mert a pasi egy vällalkozo.

legyen mär annyija, hogy az anyagot megveszi.

62. Enissa (válaszként erre: 58. - Mártus)
jan. 27. 13:51

Nem teheti meg. Ezért a rendőrségen is tegyél feljelentést.

Ez hivatalosan úgy kellene, hogy menjen, hogy ad egy reszletes árajánlatot. Az számodra belefér-e.

Felszokták tüntetni, + rejtetthiba.

Azt is egyeztetni kell veled.

Egy jó szaki, fotóz a munka kezdetén és fázisonként.

Előleget anyagra kérhet, mert van amikor a megbízó nem tud fizetni, és még ahhoz sincs joga a szakinak, hogy pl. a saját pénzén vett kazánt, kádat stb. leszerelje.

A végén kell kifizetni a mestert, amikor átadja a számlát.

61. Archer84 (válaszként erre: 58. - Mártus)
jan. 27. 12:52
Nem teheti meg. És előzetesen tájékoztatnia kellett volna a várható költségekről.
jan. 27. 12:51

Előleg szokott lenni, anyagköltségre. Minden mást utólag.

Érdemes kérni, hogy mutassa a számlát az anyagköltségről, ne csak hasraütésszerűen számoljon el ezt-azt. Egy jó szakember meg tudja saccolni, miből mennyi kell.

jan. 27. 12:49

Az ember soha nem fizet semmire elöre.

Ha kesz a munka es te elegedett vagy vele, akkor szämla elleneben kifizeted.

jan. 27. 10:36

Szép napot mindenkinek!

Megállapodtam egy szakember oldalon talált szerelővel a munkavégzésben. Előleget kért, adtam. A munkája végeztével kért egy horibilis összeget, amiről csak napok múltával igért számlát. Mondtam neki, hogy a számla ellenében fizetek, de ő ragaszkodott az azonnali utaláshoz, ebbe bem egyeztem bele.

Mivel kapott egy kulcsot a nyaralóhoz, mert távol van a lakhelyemhez,közölte, hogy nem adja vissza s kulcsot! Megteheti-e ezt?

57. supin
2024. ápr. 27. 02:44
Legfeljebb előleget.
2024. ápr. 27. 01:11
nem,nem es nem!a boltban sem kell elore fizetni ha bemesz!
2024. ápr. 26. 13:40
munkadíjat soha nem fizettem előre! nem is szabad, mert csak lelép, vagy nagysokára csinálja meg, amit elvállalt
54. Hansika (válaszként erre: 52. - Amaunet)
2024. ápr. 25. 16:32

Meg a nagymamája életkorát is.

fogalmam sincs kinek mi fér bele az árkalkulációjába...és milyen vastag a bőr a képükön....

53. Amaunet (válaszként erre: 50. - ,zumba)
2024. ápr. 25. 16:30

Örülök, hogy végre van egy támogató vélemény!😊

Szerintem, ha alaposan utána néz az ember, kérdez, kutat, akkor fel lehet erre készülni. És a sajátjára sokkal inkább odafigyel az ember, mint bármilyen szaki. Addig csinálja, míg olyan nem lesz, mint amilyet elképzelt.

52. Amaunet (válaszként erre: 51. - Hansika)
2024. ápr. 25. 16:26
A száradási időt is elszámolják?🤣
2024. ápr. 25. 11:31

Az elvégzett munka után szoktam fizetni.

Én innen próbálok építkezni Börsön, de persze nem értek hozzá.

Lett egy új teraszom, és kellene hozzá 2-3 lépcsőfok betonból kiöntve, bezsaluzva.

Árajánlatokat e-mailben kértem,anyagokat én adom hozzá, s van közte, aki fél milliót kért munkadíjként.

Minden viszonyítás kérdése.

50. ,zumba (válaszként erre: 29. - Amaunet)
2024. ápr. 25. 10:20
Sógornőmék maguk csempéztek 16 éve és minden szép. A tapétázás is a kezük munkáját dicséri. Akarat, fogékonyság, video és ahogy írod meg lehet tanulni.
49. papája (válaszként erre: 48. - Levarosbukta)
2024. ápr. 25. 10:10

Igazad van, de nem lehetetlen. Tényleg fent van minden a neten, csak bátorság !

Kb. 25 éve, még nem volt netes világ, amikor az előszoba padlóját, ami 15 m2 férjemmel ketten leburkoltuk csempével. 1 hétig tartott a munka, de szép lassan elkészült és nem is lett olyan rossz.

48. levarosbukta (válaszként erre: 9. - Amaunet)
2024. ápr. 25. 09:12
Azért nem véletlen hogy a burkolás az egy szakma. A gányolás nem munka.
2024. ápr. 25. 08:21
Manapság már olyan árakat kérnek amennyit akarnak.
46. timycat (válaszként erre: 44. - Fórumnyitó (anonim))
2024. ápr. 25. 07:38

Elképesztő....

Akkor mennyibe kerülhet most egy komplett ház felépítés? 🙄

2024. ápr. 25. 01:19
elore kifizetni?es mi van ha lelep a penzeddel es nem csinal erte semmit?
2024. ápr. 24. 23:33
Nos, akit visszamondtam ő 30 nm falicsempét veztetett velem, és 4 nm járólapot. Ebben a ráhagyás is benne van, wc csere, stb. Árajánlatott amit kaptam másnál mert több helyen érdeklődtem az 850.000 Ft plusz anyag. Ezt is sokkaltam. Neten egy szaki oldalon leírtam mit szeretnék adott egy körülbelüli árajánlatott, mert nem látta. 1.700.000 Ft plusz anyag. Egy- két lépéses pici helyen mi kerül ennyibe?
43. andi6020 (válaszként erre: 42. - Timycat)
2024. ápr. 24. 23:20
Vicces. Sok mindent meg lehet oldani házilag. Na a burkolás nagyon nem az.
42. timycat (válaszként erre: 41. - Amaunet)
2024. ápr. 24. 22:50

És azoktól lesz pl. derékszög egy sarokban?

Hagyjuk

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook