Szabolcsi kumliganca -sült szalonával savanyu káposztával. recept
30 perc
A Szabolcsi kumliganca -sült szalonával savanyu káposztával. hozzávalói:
1kl-krumpli
kb 15dk-finomliszt
20dk-husos füstöltszallona
40dk kiásztatott savanyukáposzta
só bors , kis pirospaprika
A Szabolcsi kumliganca -sült szalonával savanyu káposztával. elkészítési módja:
a burgonyát meghámozzuk ,és nagyobb darabra vágva sózzuk,megfőzzük--de nem tul sok vizbe ,amikor már törni lehet félretesszük. a szalonnát közben kockára vágjük- megsütjük-amikor pisos a szeleteket egy kistánnérra kiszedjük. a zsirjába beledobjuk a savanyu káposztát és puhára pároljuk--megszórjuk borsal paprikával-- tálalása:a tányér aljára két evőkanállal amit a káposzta zsirjába zsirozzunk meg ,szaggatunk, a krumpliból,,rászórunk a savanyukáposztábólés igy megyünk amig a maszából és a káposztából van, a tetejre szórunk a sültszalonából forrón tálaljuk--
finom lesz ha van időnk--és 10 percre forró sütőbe tesszük--
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: imarton, 2007. dec. 19. 19:11
A szabolcsi kumliganca -sült szalonával savanyu káposztával. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.