Csilis bab bőségesen - nem csípősen recept
A Csilis bab bőségesen - nem csípősen hozzávalói:fél kiló sertés comb kisujjnyi csíkokra vágva
4 kicsi paradicsom szósz
2 konzerv bab
2 konzerv kukorica
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 sárga húsú paprika
2 paradicsom
só, őrölt bors
A Csilis bab bőségesen - nem csípősen elkészítési módja:
A sertés combit kisujjnyi csíkokra vágom, vagy még kisebbre. Forró olajon kifehérítem, borsozom. Ráöntöm a paradicsom szószokat. A 2 fej vöröshagymát fél karikára szeltelem, rádobom a szószos húsra, ugyanígy a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főni hagyom, de gyakran rá kell nézni, le ne süljön. Ha a husi már puha, ráöntöm a bab és kukoricakonzerveket. A végén sózom, és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörve rádobom. Gáz lekapcs, de a fedő alatt még hadd párolódjon! Így jön ki a fokhagyma íze, illata. Köretként párolt rizst adok, de friss kenyérrel is fincsi. Természetesen fele ennyiből is elég sok lesz :o)
A kajákat mindig a végén sózom, mert így kevesebb kell belőle, mégis ízletes lesz.
Remek kaja nagy baráti partikon, lakásfelújításokon.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Free, 2007. dec. 17. 18:44
A csilis bab bőségesen - nem csípősen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.