Apró sajtos kifli recept


70 dkg liszt
2 egész tojás
1 pohár kefír
1 dl olaj
2ek cukor
5 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
Az Apró sajtos kifli elkészítési módja:
A tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval eldolgozzuk. 15-20 percig pihentetjük. 1 kocka margarint 1 evőkanál sóval kikeverünk. A tésztából 8 gombócot formálunk, a sós margarint 4 felé osztjuk. A gombócokat lapostányér nagyságúra sodorjuk, 1 adag sós margarinnal megkenjük, és egy másik tényér nagyságúra sodort tésztát teszünk rá. Ezt 4 részre osztjuk, a negyedeket további 3-ra. Kifliformára feltekerjük. (az összesből 48 db lesz) Sütés előtt 1 órát pihentetjük a sütőlemezen, a tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és 170 fokon 15-20 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Free, 2008. márc. 18. 15:46
Az apró sajtos kifli elkészítési módja és hozzávalói.