Sütés, de mivel? Hőlégkeverés? Grillezés? Alsó-felső sütés? Mikor melyik? (tudásbázis)
Nekem is regebb gazas sutom volt most villannyal mukodik.
Azt olvastam valahol,hogy a piskotat nem szabad legkeveressel sutni,.
Probaltam also,felso sutessel,sajnos a teteje megsult,belul es az alha suletlen.
Probaltam bemelegiteni csak 75 fokra,szinten ez a helyzet,mar nem tudom hogyan sussem,.
Sok sutemenynel azt irja a recept,hogyy 18o fokon,hogy a banatba tegyem ilyen nagy fokra,ha a kicsin is megeg?
Én mindent hőlégkeveréssel sütök, 180 fokon általában, más programmal nem nagyon vacakolok.
Minden hamarabb megsül, mint a gáznál, mert régebben az volt.
Húsokat először fóliával letakarva sütöm, majd 15-20 percig anélkül, és akkor pirul.
A muffinok is is simán megsülnek, ahogy a leírásukban van írva kb. 20 perc alatt.
A sütő kb. 10 perc alatt melegszik fel 18 fokra.
És milyen lesz a hőlégkeveréstől? Megpirul jobban?
Időben rövidebb?
Bocs mindenkitől, hogy így értetlenkedek, de nem nagyon értem még :(
Ha a sütési eredményt nézem, akkor villany, ha az anyagi szempontokat, gáz.
Tehát: gáz :)) Legfeljebb a neccesebb ételek kimaradnak.
én is gáztűzhelyről tértem át az új lakásban a villanyra, de mondhatom: most már jobban szeretem ezt.
Először ki kell tapasztalni.
én elsősorban pirításra használom,
pl. ha sajt van az étel tetején, vagy baconbe van tekerve.
Én legtöbbször az alsó-felső sütést használom, majd ha pl.a végén meg is akarom a tetejét pirítani, akkor a légkeverésre átkapcsolom.
Ha valaminek pl. bacon van az alján, akkor először csak alsó sütéssel, hogy a bacon süljön,ne pedig főjön először, aztán alsó-felsővel.
Új a tűzhelyünk, eddig gázos volt, ott nem volt mit állítani, mindent elégetett.
Honnan lehet tudni, hogy mikor melyik programot kell választani?
További ajánlott fórumok:
- Bográcsolás, grillezés, szalonnasütés, szabadban...
- Mi a véleményetek a hőlégkeverésel sült sütikről?Tényleg kiszáradnak?
- Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük?
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Receptek grillezéshez
- Tudtok olyan gáztűzhelyről, vagy önálló gázsütőről, amelyik alsó-felső gázlángos?