Receptek grillezéshez (beszélgetés)
Köszönöm,most sok kérdésemre válaszoltál:)
Még jó,hogy írtad mert a csirkemell lett volna a második verzió,de így akkor marad a tarja.Kész grillfűszert veszek csak még nem tudom milyet,majd ott a boltban meglátom.De várom a tanácsokat ha esetleg valakinek van bevált;)A só dolgot már tapasztaltam a gyros fűszerkeveréknél,mikor először vettem,még jó,hogy óvatos voltam:)
És köretet is grillen készítitek hozzá?Zöldségeken kívül csak a krumpli jutott eddig eszembe amit lehetne.Arról azt olvastam előtte félig meg kell főzni,ez mennyire van így?
Sok bajom van tudom,de még tanuló szakácsnő vagyok és még nem is grilleztem eddig semmit:)
Köszönöm az eddigi tanácsokat,jól fognak jönni:))
Mi is a tarját szeretjük legjobban, csak második a pipicomb. Én reggel elkészítem a páclevet: olaj, mustár, fűszerek (itt jó a kertben szedett mindenféle zöldfűszer, vagy a kész grillfűszer).
Arra figyelj, ha a kész fűszer sót is tartalmaz, ne sózd be a husit. Ha te készíted a fűszerkeveréket, csak sütés előtt sózd a húst, különben rágós marad. A forgatás fontos. A karaj és a csirkemell szerintem nem jó grillen, túl száraz. A tarja a legjobb. Kicsit verd ki előtte, úgy rakd a pácba egy tába vagy alutálcába. Mi szoktuk alutálcában sütni, akkor nem ég oda. Bár rostélyon az igazi.
Mi hétvégén szeretnénk egy tóparti kis grillezést rendezni.Még soha nem csináltunk grillen semmit így semmi tapasztalat a tűzről sem:)
Mennyivel előtte ajánlott pácolni?
Jó lenne valami csípős mártás is pl chilis.
Most kezdtem el olvasgatni az itteni(hoxás) grilles recepteket majd megnézem a tiéd is.Mi tarjára gondoltunk.Ti milyen húst szoktatok készíteni?
:D :D :D
Imádnák az alattam és fölöttem lakók :) :)
(Nekem lávaköves gázgrillem és gázos tárcsám van az erkélyen)
Hahó, mindenki!
Én nem a pácokkal kezdem, hanem magával a tűzzel, a grillezés alapjával. Egy barátom ajánlotta, ő nem vesz faszenet, hanem a kertben található vastagabb ágakból tüzet rak a grillsütőben, és amikor parázslik, lehet grillezni! Eleinte nem hittem el, de kipróbáltam, és azóta nem kell faszén meg alágyújtós, spiritusz - aminek a szagát sosem viseltem el - hanem csak a fa, jó száraz törzs vagy ág, és minden szépen megsül.
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Bográcsolás, grillezés, szalonnasütés, szabadban...
- Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük?
- Sütés, de mivel? Hőlégkeverés? Grillezés? Alsó-felső sütés? Mikor melyik?
- Mozarella grillezése