Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Receptek grillezéshez fórum

Receptek grillezéshez (beszélgetés)


11. Letty18! (válaszként erre: 10. - Platty666)
2009. aug. 10. 23:34

Köszönöm,most sok kérdésemre válaszoltál:)

Még jó,hogy írtad mert a csirkemell lett volna a második verzió,de így akkor marad a tarja.Kész grillfűszert veszek csak még nem tudom milyet,majd ott a boltban meglátom.De várom a tanácsokat ha esetleg valakinek van bevált;)A só dolgot már tapasztaltam a gyros fűszerkeveréknél,mikor először vettem,még jó,hogy óvatos voltam:)

És köretet is grillen készítitek hozzá?Zöldségeken kívül csak a krumpli jutott eddig eszembe amit lehetne.Arról azt olvastam előtte félig meg kell főzni,ez mennyire van így?

Sok bajom van tudom,de még tanuló szakácsnő vagyok és még nem is grilleztem eddig semmit:)

Köszönöm az eddigi tanácsokat,jól fognak jönni:))

2009. aug. 10. 19:12

Mi is a tarját szeretjük legjobban, csak második a pipicomb. Én reggel elkészítem a páclevet: olaj, mustár, fűszerek (itt jó a kertben szedett mindenféle zöldfűszer, vagy a kész grillfűszer).

Arra figyelj, ha a kész fűszer sót is tartalmaz, ne sózd be a husit. Ha te készíted a fűszerkeveréket, csak sütés előtt sózd a húst, különben rágós marad. A forgatás fontos. A karaj és a csirkemell szerintem nem jó grillen, túl száraz. A tarja a legjobb. Kicsit verd ki előtte, úgy rakd a pácba egy tába vagy alutálcába. Mi szoktuk alutálcában sütni, akkor nem ég oda. Bár rostélyon az igazi.

2009. aug. 10. 19:06
Bármilyen husit is választasz végül, a titok nyitja, hogy sokszor meg kell forgatni. Úgy nem ég meg, és át is sül...
2009. aug. 10. 19:04
Anyóséknál szoktunk tarját sütni a grillen, de nem pácoljuk, csak só, bors, esetleg grillfűszer. Jobb azért egy pácba dobni, mert így kicsit rágós. Szerintem nyugodtan állhat a pácban 24 órát, de legkésőbb az esti buli reggelén érdemes bepácolni.
2009. aug. 10. 19:00

Mi hétvégén szeretnénk egy tóparti kis grillezést rendezni.Még soha nem csináltunk grillen semmit így semmi tapasztalat a tűzről sem:)

Mennyivel előtte ajánlott pácolni?

Jó lenne valami csípős mártás is pl chilis.

Most kezdtem el olvasgatni az itteni(hoxás) grilles recepteket majd megnézem a tiéd is.Mi tarjára gondoltunk.Ti milyen húst szoktatok készíteni?

6. platty666 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2009. aug. 10. 18:51
Bocsi, nálunk öntöttvas grillsütő szolgál. A pácot én mindig mustárral és olajjal kezdem, erre jönnek a fűszerek. A végén a krumplit, padlizsánt, cukkinit teszem a tűzre, száraz fűszersóval szóróm meg, isteni finom, csak nem szabad hagyni, hogy megégjen. A salátába mindig teszek kaprot, ettől igazán üde lesz, nálunk ez a "nyári" saláta. Jöhet bele minden, csak friss legyen. Jó étvágyat! Ja, és a csirkesombot bevágom a csont mellet, kiverem és úgy teszem a tűzre.
2009. aug. 10. 18:51
Van feltöltve egy receptem, nagyon finom, bár eddig még csak egyszer csináltam, azt is teflonban, gázon, mert más nincs... Ha gondolod, próbáld ki! :)
4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 3. - Platty666)
2009. aug. 10. 18:40

:D :D :D

Imádnák az alattam és fölöttem lakók :) :)


(Nekem lávaköves gázgrillem és gázos tárcsám van az erkélyen)

2009. aug. 10. 18:37

Hahó, mindenki!

Én nem a pácokkal kezdem, hanem magával a tűzzel, a grillezés alapjával. Egy barátom ajánlotta, ő nem vesz faszenet, hanem a kertben található vastagabb ágakból tüzet rak a grillsütőben, és amikor parázslik, lehet grillezni! Eleinte nem hittem el, de kipróbáltam, és azóta nem kell faszén meg alágyújtós, spiritusz - aminek a szagát sosem viseltem el - hanem csak a fa, jó száraz törzs vagy ág, és minden szépen megsül.

2009. aug. 10. 18:33
Én is :D
2009. aug. 10. 18:24
Várok minden leginkább kipróbált receptet.Pácokat,mártásokat,önteteket,köreteket stb

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook