Sürgős segítsetek! Egy kis fekete pókot söpörtem le a nyakamról piros mintája is volt és megcsípett, lehet tőle vmi bajom ? (beszélgetés)
eeh...XD dehülyewagy XD
igen teccel de nem úgy! szimpatikus vagy nah! Istenem.....:D
Oké hogy félsz a pókoktól de...nyugi nem fogsz belehalni! Kalciumot igyál! Azt szokták csípésre! Ha nem vagy allergiás, akkor semmi bajod nem lesz tőle! És ha az is lennél 2 óra hossza alatt komoly tüneteid lettek volna! Szóval nyugodtan alhatsz! :D
Jó pofa vagy...nagyon jót derültem...
Szia!
Magyarorszagon csak a merges dajkapok van, ami veszelyes, de az nem fekete, hanem inkabb zoldes szinu, elegge ritka.
Szoval nyugalom, a hosszu elet ritka!:-)
Ui: Es meg csodalkozol, ha lanyosnak tartanak?:-)) (Bocsi!)
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, "komoly" mérgező pók nincs Magyarországon, maximum az erre szakosodott tenyésztőknél... :) A mi házi pókjaink is lehetnek mérgezőek, de enyhe és kevés méreganyaggal...magyarul nem veszélyesek. De... ha érzékeny vagy az állati mérgekre (pl. darázs, hangya, stb), akkor ez is okozhat allergiás reakciót: duzzanat, bőrpír, fájdalom, fejfájás, szédülés, nyelési nehezítettség. Orvosként a calciumot javaslom én is, és ha van, antihisztamint (Fenistil, Claritin, Zyrtec...) + jegeld a csípés helyét.
Ha nem javul, menj el/hívd az ügyeletet...kapsz egy injekciót, amitől jobban leszel. Általában a komolyabb csípés fájdalma is pár óra alatt szépen elmúlik...
Remélem gyorsan helyrejössz! :)
Én még a csípés helyére, egy kis ecetes borogatást is ajánlanék.
Állítólag kiszívja a mérget.
én is..de a pókok rovarok..te Jóisten!!! olyan fóbiám van hogy..eegy szúnyog miatt akár egész éjszaka nem alszok... a szüleim már kiakadtak tőlem :s :D
nah rem. jól vagy :))
Engem csípett meg már pók több helyen is egyszerre éjjel, amikor vidéken aludtam. Viszkető, duzzadt piros foltjaim lettek a karomon, sokáig szenvedtem mire elmúltak, de az eszembe sem jutott, hogy mérgező lehet.
Végülis itt vagyok. :)
További ajánlott fórumok:
- 15 perce megcsípett egy darázs. mit tegyek?
- Miért látszik festés után a falon a fali képek helye és a nagyon régi görgőzés mintája?
- Valami megcsípett 2 napja... És egyre csúnyább
- Nagy a baj, ha megcsípett egy tigrisszúnyog?
- 15 hetes kismama vagyok, és megcsipett egy darázs. Ez jelenthet gondot a babánál?Segitsetek!!!
- Sziasztok! Tegnap a lábfejemen megcsípett egy darázs, injekció után is csak dagad:Mit csinálnak vele ha nem múlik? Kivágnak valamit?