Sült máj ropogós hagymával recept
40 perc
A Sült máj ropogós hagymával hozzávalói:
- sertés vagy csirkemáj
- vöröshagyma
- krumpli
- olaj
- mustár
- szemes bors
- só
- őrölt bors
- őrölt paprika
A Sült máj ropogós hagymával elkészítési módja:
Ha sertésmáj, akkor vékony csíkokra vágjuk. A csirke/pulyka májat hagyhatjuk egészben, de a sütésnél majd figyelni kell, hogy teljesen átsüljön. Először az olaj-mustár-szemes bors pácot készítsük el, és néhány órára rakjuk bele a májat. Aki teheti, előző este is előkészíthet. A szalmakrumplit süssük meg piros-ropogósra, és terítsük a lapostányér egyik felére. Majd az előkészített májat lisztbe forgatva hirtelen süssük át. Jobb a csíkokra szelt, hamarabb és biztosabban átsül. Majd ezt terítsük a krumpli mellé a tányér másik felére. Az egészet őrölt borssal és sóval megpörgetjük. A szálára vágott hagymát is forgassuk meg lisztben, és piros-ropogósra süssük, ezt terítsük a sült krumpli-máj tetejére. Szórjuk meg az őrölt paprikával. Ízlés szerint lehet csípős paprika is.
Hasznos tanácsok:
Ha a máj pácolására nincs időnk, csak a síma lisztbe forgatva is finom, ropogósra sül. Gyorsabban készen van.
Adhatunk mellé kovászos, vagy ecetes uborkát, esetleg paradicsom salátát is készíthetünk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2020. nov. 25. 15:24
A sült máj ropogós hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.