Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Krumplisaláta melegen recept

Krumplisaláta melegen recept

Elkészítési idő 45 perc

A Krumplisaláta melegen hozzávalói:
- apró krumpli
- vöröshagyma
- olaj/zsír
- só,
- bors
- bazsalikom
- cukor
- citromlé


A Krumplisaláta melegen elkészítési módja:
Az apró krumplit héjában félfövésig főzzük, majd megpucoljuk, felkockázzuk. A vöröshagymát szálára vágjuk és megdinszteljük, majd rádobjuk a félig főtt krumplit. Só-bors-bazsalikom rá és kevéske vízzel födő alatt teljesen puhára pároljuk. Amikor puha, födő nélkül visszasütni zsírjára, kristálycukrot rá karamelizáljuk, majd ízlés szerint meglocsoljuk kevéske citromlével. Lángról levesszük, és ismét beborítjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Célszerű apró krumplit megfőzni, hogy a szeletelésnél egyszer hosszában, majd keresztbe ketté tudjuk szelni, vagyis negyedeljük a szemeket, akkor nem fognak a további főzés során összetörni, szép, darabos állagú marad.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A krumplisaláta melegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook