Almás sütőtök lekvár recept





sonka tök
savanyú alma
cukor
citromlé
Az Almás sütőtök lekvár elkészítési módja:
A tököt és az almát megpucolom, apró kockára vágom, és pici vízzel felrakom párolódni. Amikor megpuhult, össze turmixolom (vagy krumplinyomóval pépesítem) és visszateszem a tűzre. Ekkor rakom bele a cukrot is, ízlés szerinti mennyiséget. Teljesen elfőzöm belőle a vizet, a végén kevés citromlével ízesítem. A lekvárt még forrón üvegbe rakom, tetejére állítva megvárom míg kihűl. Utána megy a polcra, vagy hűtőbe.
Egy alkar nagyságú sonkatökhöz 3-4 db savanyú almát kockázok fel, részemről minimális cukrot rakok hozzá, ez ízlés kérdése.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2020. nov. 13. 16:14
Az almás sütőtök lekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.