Suhajda torta recept
A Suhajda torta hozzávalói:30 dkg babapiskóta(kb.)
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojás
25 dkg étcsoki
2 dl erős kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához
A Suhajda torta elkészítési módja:
A csokoládét és 2 dl érős kávét egy edényben sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a porcukorral és 4 tojás sárgájával habosra keverjük. Összekeverjük a kihűlt csokival. A 4 tojás fehérjét habbá verjük és lazán összekeverjük a csokis krémmel. Kapcsos tortaformába egy sorba rakjuk a tejeskávéba mártott babapiskótát, a krém 1/3-ával betakarjuk. Majd ismét a tejeskávéba mártott babapiskóta következik. 3 réteget kell csinálni a teteje krém kerüljön. Hűtőben lehűtjük, egy napot hagyjuk állni, és tálaláskor leveszük a karimát, szeleteljük mint egy tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. febr. 1. 11:00
A suhajda torta elkészítési módja és hozzávalói.