Spirituális cuccok... (beszélgetés)
Ezzel az okfejtéssel mit szeretnél elérni? A karma bonyolult fogalom és az összes tettünk benne van, az sem biztos,hogy a következő életbe jön vissza a következménye az ember tetteinek lehet,hogy később..... az agyműtétet meg nem jó példának hoztad, az már eleve a karma következménye,hogy valakinek át kell esni rajta.
Az meg hogy valaki milyen körülmények közé kerül függ attól is,hogy a léleknek mit kell megtapasdztalni.
Karma... éppen ez az, hogy sokszor azt látni, hogy a harácsolók, irigyek, rosszak,... boldogan élnek és virulnak.
Lehet mondani, hogy majd következő életében... hát ja... :S ha lesz... viszont ha szupi körülmények közé születik valaki, akkor elvileg jó volt, a lelke már nagyon bölcs, aztán a szupi körülmények között meghülyül, és a következő életében szív...? vagy hogy van ez?
Ez inkább tűnik emberi kitalációnak.
Arról nem beszélve, hogy az agykutatás annyira fejlett, hogy kiderült, az ember erkölcsét a homloklebeny minősége határozza meg. Klasszikus eset az a férfi aki családcentrikus, jó ember volt, aztán egy robbantás során megsérült a homloklebenye és erkölcstelen, önző ember lett belőle. Úgyhogy oda-vissza vizsgálták az agy működését, és bizony az emberek kivétel nélkül mind megváltoztak ha ezt a területet érintve műtötték őket, vagy ez a terület sérült.
Akkor most hogy van?
Jólelkű volt? Aztán a műtét után kicserélődött a lelke, hogy gonosz lett?
Nem azt mondom, hogy csak az a világ van, amit látunk. De az biztos, hogy nagyon sok emberek által kitalált hülyeséggel áltatják a jónépet.
Csak 1et mondok karma.....
Egyébként "odafenn" végtelen a tér és idő mindenki elfér a teremtés folyamatos, reinkarnálódni meg nem csak a föld nevü golyóra lehet ergo nekem ez se kérdés, hogy hova férünk el.
:DDD Ez tetszett: "bigott vallásos" :)
Ilyet sem mondtak még nekem. :)
Amúgy, lehet, hogy a hozzászólásaimból más látszik, de én nyitott vagyok bármire, elgondolkodtam dolgokon és azt szűrtem le amit le is írtam. Nem veszek mindent a Bibliából, és nem úgy vagyok a dolgokkal, hogy elolvastam a Bibliában, és elfogadtam, hanem fordítva, megtapasztaltam, és csak azokat fogatam el a Bibliából, amik egyeztek a tapasztalataimmal.
Nem hiszek az ilyen dolgokban, főleg a lélekvándorlásban, annak ellenére, hogy ismerek érdekes beszámolókat. Egyszerűen ellene megy az elgondolás a természeti törvényeknek és a józan észnek.
Egyrészt nem vallana szerető Istenre, hogy úgy "büntessen" embereket, hogy annak fogalma se legyen, hogy miért is szenved. Ez olyan, mintha a gyerekemet időnként jól nyakoncsapnám, és megmondanám neki, hogy na akkor tanulj a hibádból, hogy fejlődj. Az élettől is elmenne a kedve, mert nem tudná miért és mikor lesz büntetve, plusz megutálna.
Aztán egyre több az ember a Földön... Ezek szerint a lélek szaporodik? Hogyan? Osztódással? Szóval, elég vicces.
A karma is főleg azoknál működik akik bevonzák maguknak. Hányan rosszak, aztán leélik az életüket szinte gond nélkül, más meg jó, és sorban érik a csapások.
Ha igaz lenne a karma, akkor minden ember jó lenne, mert megtapasztalná a következményeket, jót, rosszat egyaránt.
Inkább babona az egész. Régi, tudatlan emberek kezdtek ilyenekben hinni, és imádni természeti isteneket, nehogy baj érje őket, rosszabb esetben szűzeket áldoztak, gyerekeket vttek át tűzön, ráfokták a fekete macskára, vagy az eltört tükörre. Mert azt hisszük mi, emberek, mindennek oka van.
Hát nem. Vannak véletlen tényezők is az életben.
Nagyon unatkozol?
Szerintem is provokatív és elég agresszív ez az indítás. Mind a stílus, a téma meg hát...:)
Szerinted nincs megírva, sokak szerint igen...és?
És milyen cuccok? Tökre nem releváns a cím az általad leírtakkal. Ezek szerint te még az írásodért sem vállalsz felelősséget nemhogy az életedért:)
Hát bocs, de így hirtelen ez jutott eszembe.
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?