Spenótos kefirital recept








2 személyre:
7,5 dkg spenót,
fél csokor bazsalikom,
2 tk. citromlé,
5 dkg joghurt,
25 dkg kefir,
tengeri só,
fekete bors,
szerecsendió.
A Spenótos kefirital elkészítési módja:
A spenótot alaposan megmosom, átválogatom, és eltávolítom a vastag szárakat. Hat szép levelet félreteszek a díszítéshez, a többit összeaprítom. A bazsalikom leveleket lecsipkedem a szárról, ledörzsölöm és csíkokra vágom. A spenótot és a bazsalikomot beteszem a turmixgépbe, hozzáadom a citromlevet, a joghurtot, a kefirt, és a fűszereket, majd a legmagasabb fokozaton összeturmixolom. A díszítéshez 3-3 spenótlevelet ráhúzok két pálcikára, és a pohár szélére teszem. Szívószállal kínálom. (Felnőtteknek a pohár aljára jeget teszek, és arra öntöm az italt)
A spenót jó rostforrás, és a C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Vesekő-képződésre hajlamos családokban oxálsavtartalma miatt óvatosabban kezeljék.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. szept. 8. 06:55
A spenótos kefirital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.